joi, 11 iulie 2013

Tocanita de porc cu ceapa

Este o mancare ce ne place foarte mult desi o pregatim rar acum fata de atunci cand eram copii si ii ceream mamei cam des sa ne-o prepare. Merge bine cu o mamaliguta, dar eu cum nu sunt adepta ei va las doar tocanita si puneti voi de o mamaliga bine?

Ingrediente:
  • 1.2 kg pulpa de porc degresata
  • 8-10 cepe
  • 250 gr rosii in suc propriu
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 3 linguri ulei
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • 2 catei de usturoi optional
Mod de preparare:
Pulpa de porc o spalam, o tamponam cu un servet si o taiem bucatele potrivite.
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.
Intr-o cratita incingem uleiul si dam drumul bucatilor de carne.
Le rumenim pe ambele parti apoi acoperim bine cu apa.
Cu paleta strangem spuma formata, punem un capac si lasam sa fiarba cam pe jumatate carnea.
Adaugam ceapa, condimentam cu sare si piper dupa gust (daca este nevoie mai adaugam apa dar fierbinte).
Rosiile le tocam si cand este bine patrunsa si ceapa le incorporam in mancare.
Lasam sa mai fiarba putin si o scadem atat cat dorim noi, adaugam pasta de tomate, boiaua de ardei.


Ii mai dam 3-4 clocote si inchidem aragazul.
Deasupra tocanitei presaram marar verde tocat marunt si 2 catei de usturoi (asta doar daca va place) taiati marunt.
Amestecam usor si lasam 5 minute acoperita oala.
Acum va urez pofta buna!


14 comentarii:

  1. hihih Rocsy gand la gand cu bucurie si eu am facut :D Te pup !!
    Arata bine !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare buna mai e si arata minunat ! Si mie imi place mult....
    Sti cu ce am sa o servesc ?
    Cu un colt de paine calda, acum scoasa din cuptor !
    Te imbratisez si te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sidy multumesc mult de tot. Dau o portie mare de tocanita numai sa imi dai si tu un colt de paine de casa ca imi place foarte mult. Pupici!

      Ștergere
  3. Vai de mine ce bunatate ai facut tu aici!!!
    Rocsy draga de ce nu-ti place mamaliga??e mai sanatoasa decat painea!
    O portie dubla pentru mine te rog,mamaliga-i pe masa,mi-a ramas de la peste!!pup si o zi minunata in continuare!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu sincer de ce nu imi place mamaliga in conditiile in care daca dau cam 8-9 ani inapoi mancam. Stiu ca e mai sanatoasa decat painea, dar nu te gandi ca mananc multa paine, cam 2 felii la masa, doar daca este un pate ceva sa zic ca mananc maxim 4 felii. Multumesc de vizita si te poftesc la masa~~~ Pup!

      Ștergere
  4. O bunatate ai facut tu acolo! Sincer nici mie nu imi palce mamaliga si de la un timp nici paine nu mai manac.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Andreea. Eu mamaliga nu mai mananc de ceva anisori iar paine mancam ceva mai multa, dar de o vreme o consum si pe asta in cantitate mai mica...

      Ștergere
  5. O bunatate de mancarica!!! Eu vin cu mamaliga de acasa :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere