Ingrediente:
- 300 gr branza de vaci
- 5 linguri pline cu smantana de tara
- 5 linguri lapte
- 100 gr ciuperci la conserva
- 4-5 foi de ceapa verde
- 4 crengute marar verde
- 1 lingura plina parmezan ras
- sare
- piper
- 1 lingurita ierburi de provence
Mod de preparare:
Dupa acest timp, le luam de pe foc, le rasturnam intr-o sita si le lasam sa se scurga si sa se raceasca.
Le tocam marunt cu cutitul.
Spalam foile de ceapa verde, le tocam marunt.
Mararul verde il maruntim si indepartam cozile.
Intr-un bol punem branza faramitata cu mana, smantana si le mixam.
Incorporam laptele, apoi adaugam ceapa verde, mararul si le amestecam cu o paleta.
Condimentam cu sare, piper, ierburile de provence.
La final adaugam ciupercile si parmezanul, le incorporam bine.
Se pune intr-o caserola, se da la frigider si se serveste cand doriti.
Este grozava dimineata, pe putina paine prajita si cu o cana de ceai langa, o cana de lapte, putin iaurt...
Sa aveti pofta!