vineri, 13 aprilie 2018

Briose cu spanac si cascaval

Pietele incep sa prinda viata, nu credeti asta? Multe verdeturi, multe legume, de care trebuie sa profitam. Mai renuntam la mancarurile grele, mancarurile cu carne si pregatim retete mai simple si cu mai multe verdeturi. Eu am folosit spanac congelat la aceste briose, dar puteti folosi verde, il opariti putin inainte, il lasati sa se racesca, il scurgeti bine si il tocati. Sunt niste briose foarte bune pentru orice moment al zilei, se pot pregati chiar si pentru un platou cu gustari.

Ingrediente:
  • 2 oua
  • 140 gr smantana de tara
  • 60 gr iaurt
  • 100 gr cascaval 
  • 1 ceapa verde
  • 200 gr spanac tocat congelat
  • 120 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • piper
  • fasii de bacon
Mod de preparare:
Mai intai puneti spanacul intr-o sita, pentru a se decongela si a se scurge de zeama.
Ouale le bateti spuma cu putina sare si piper.
Adaugati smanatana, iaurtul, amestecati bine.
Ceapa verde o taiati rondele.
Puneti si spanacul decongelat, bine scurs, impreuna cu ceapa verde.
Cascavalul il dati pe razatoarea mare, il adaugati in compotizia de mai sus.
La final incorporati faina si praful de copt, amestecand bine cu un tel.

Luati o tava de briose, imbracati marginile cu fasii de bacon, 2 fasii pentru fiecare briosa.
Dupa, puneti usor compozitia de briose, umpland formele pe 3/4.
Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 25-30 de minute.

Faceti testul cu scobitoarea si cand sunt gata le scoateti din cuptor.
Le luati fierbinti din forme, pentru ca se desprind usor.
Le serviti calde sau reci, sunt bune oricum. Din aceasta cantitate mi-au iesit 7 briose mai maricele.
Sa aveti pofta!