Ingrediente:
- 550 gr faina
- 350 gr iaurt natural
- 3 linguri ulei
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 20 gr drojdie proaspata
- 1 ou
- susan
Drojdia o amestecam cu zaharul si o lasam 10 minute la odihnit.
Intr-un bol punem faina cernuta.
Adaugam sarea, uleiul si drojdia, apoi iaurtul, care trebuie sa fie la temperatura camerei, putin cate putin.
Framantam bine pentru a se incorpora toate ingredientele.
Cand aluatul a devenit nelipicios si usor de lucrat il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit intr-un loc cald.
Dupa ce a crescut suficient, rasturnam aluatul pe masa si rupem 8 bucati egale.
Formam niste bile si le asezam intr-o tava cu hartie de copt.
Le lasam 15-20 de minute sa creasca, apoi batem oul spuma si cu ajutorul unui penson le ungem.
Deasupra presaram susan.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 35-40 de minute maxim.
Deasupra vor prinde o culoare rumena frumoasa si atunci trebuie sa le scotem ca sunt gata.
Le lasam la racorit si putem servi.
Pot inlocui painea, pot fi servite cu o cana de lapte, ceai si cu ce va mai place. Eu va las un castron cu iaurt pregatit in casa langa aceste chifle!