joi, 11 aprilie 2013

Placinta cu ciuperci si spanac

Daca va place spanacul, ciupercile, placinta aceasta va fi pe placul vostru cu siguranta si in plus este de post!

Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri ulei
  • apa minerala calduta
Pentru umplutura:
  • 400 gr spanac congelat (sau proaspat)
  • 350 gr ciuperci conservate
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usutroi
  • 250 gr rosii in suc propriu
  • patrunjel verde tocat
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Aluatul:
Punem faina intr-un bol cu sarea.
Drojdia o amestecam cu 1/2 lingurita zahar pana se dizolva si o punem peste faina.
Adaugam apa minerala calduta, treptat, si framantam pana obtinem un aluat nelipicios.
La final incorporam uleiul si mai framantam putin.
Acoperim aluatul si il lasam la dospit intr-un loc cald.

Umplutura:
Lasam spanacul sa se decongeleze la temperatura camerei.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Ciupercile le spalam si le taiem feliute, iar rosiilele le facem cubulete.
Incingem uleiul intr-o tigaie, inabusim ceapa, apoi punem si ciupercile.
Adaugam apoi rosiile si turnam o cana de apa.
Lasam sa scada pe jumatate, incorporam spanacul si condimentam cu sare si piper.
Cand a scazut bine luam tigaia de pe foc, adaugam usturoiul curatat, pisat si putin patrunjel verde.

Lasam 5 minute sa se racoreasca.
Impartim aluatul in doua bucati si intindem cu sucitorul doua foi.
Ungem un vas termorezistent cu margarina, asezam prima foaie si o intepam cu furculita.
Punem compozitia uniform apoi acoperim cu cealalta foaie.
Deasupra facem un model din aluat daca mai ramane.
Bagam vasul in cuptor, il aprindem si lasam placinta sa prinda o culoare aurie deasupra.

Cand este gata o scoatem, o lasam putin la racorit si servim!!!