Ingrediente:
- 2 dovlecei potriviti
- 1 ceapa
- 1 morcov mic
- 1/2 ardei rosu
- 300 gr naut fiert (am folosit de la SunFood)
- 1 rosie
- 250 gr rosii decojite ( am folosit de la SunFood)
- sare
- piper
- 1 lingurita rasa busuioc uscat
- 1 varf de lingurita cimbru
- 4 crengute patrunjel verde
- 3 linguri ulei
- 3 linguri sos de legume
Spalam dovleceii, ii curatam de coaja, ii taiem in doua pe lungime.
Scobim miezul cu o lingurita, presaram sare in interior si ii punem cu gura in jos pe un tocator.
Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem fasii subtiri.
Ardeiul rosu il taiem bucati potrivite, rosia o decojim si o facem cuburi.
Rosiile decojite le tocam marunt.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si ardeiul.
Le inabusim 2-3 minute, punem nautul, lasam alte 2 minute apoi adaugam rosia si rosiile decojite.
Amestecam bine, turnan jumatate de cana cu apa.
Dam gust cu sare si piper, lasam pe foc pana scade tot lichidul.
Cand este gata, tragem de pe foc tigaia, punem busuiocul, cimbrul si patrunjelul verde tocat marunt.
Amestecam 3/4 de cana cu apa cu sosul de legume, il turnam intr-un vas yena.
Dovleceii ii umplem cu amestecul pregatit.
Ii asezam in vas, punem capacul si ii introducem in cuptor pentru 40 de minute, la o temperatura potrivita, 170-180 de grade.
Descoperim vasul si mai lasam circa 15 minute dovleceii in cuptor.
Cand sunt gata, ii scoatem, ii lasam putin la racorit apoi servim!
Cred ca la acest preparat am putea folosi un amestec de ierburi italienesti.
http://www.pastaidevanilie.ro/ierburi/39-ierburi-italienesti.html