vineri, 29 noiembrie 2024

Tacos cu creveti si guacamole


 Week-endul trecut mi-am dorit sa ii rasfat putin pe ai mei! Luasem niste creveti in oferta si fiind zi cu dezlegare la peste, am zis sa le pregatesc ceva bun. M-am tot gandit in ce sa integrez crevetii si umbland prin dulap, am dat peste lipiile de tacos, asa ca mi-a venit aceasta idee. Lor le-am facut cu creveti iar pentru mine am pregatit cateva fasii de muschiulet de porc cu sos de soia. Lipia de malai, faina si crocanta, guacamole mi-a iesit cremos, iar crevetii cu usturoi a completat totul perfect.

Ingrediente:

  • 15 creveti prefierti ( sau proaspeti, daca aveti acces la ei)
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper cu lamaie
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri sos dulce picant 
  • 5 lipii pentru tacos de malai
  • 4-5 linguri boabe de porumb
  • 2 felii de lamaie
Pentru guacamole:
  • 2 avocado medii bine copti
  • 4 rosii cherry
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
  • usturoi pudra
Mod de preparare:
Mai intai pregatiti guacamole:
Taiati avocado pe jumatate, scoateti samburele, iar cu o lingura scoateti miezul.
Il puneti intr-un bol, il pisati cu furculita.
Presarati sare, piper, putina pudra de usturoi si adaugati zeama de lamaie.
Rosiile cherry le taiati cubulete mici, le incorporati in guacamole si amestecati bine.
Daca va place ceapa cruda, atunci puneti si putina ceapa rosie, tocata marunt.
Crevetii ii curatati, daca nu ii luati deja curatati.
Usturoiul curatat il tocati marunt.
Luati o tigaie, puneti uleiul si o transferati pe foc.
Adaugati crevetii, usturoiul, condimentati cu sare, piper cu lamaie si boia de ardei dulce.
Ii sotati la foc mic, nu prea mult, ca sunt deja preferti.
Cand prin putina rumeneala, adaugati sosul dulce picant, amestecati bine, ii mai lasati pe foc circa 1 minut, apoi dati tigaia deoparte.
Luati cate o lipie de tacos, o ungeti cu guacamole.
Asezati cate 3 creveti, puneti cateva boabe de porumb.
Stropiti cu putina zeama de lamaie pe creveti si serviti, savurati fiecare imbucatura din acest preparat minunat.
Pofta buna!