Ingrediente:
- 3 oua
- 130 ml ulei
- 200 gr zahar
- 250 gr iaurt simplu
- 250-300 gr faina
- 1 lingurita rasa bicarbonat
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
- coaja rasa de portocala
- mure congelate
Intr-un vas mixam ouale (care trebuie sa fie la temperatura camerei) cu zaharul pana isi dubleaza volumul, iar acesta din urma se topeste.
Incorporam usor uleiul, apoi iaurtul.
Amestecam 200 gr faina cu praful de copt si bicarbonatul.
Il amestecam treptat in compozitia de mai sus, apoi mai adaugam faina pana obtinem compozitia putin mai groasa ca la chec.
La final adaugam coaja rasa de portocala si zahaul cu pastai de vanilie.
Punem hartiute de copt in tava de briose si le umplem pe 3/4 cu compozitia de mai sus.
Deasupra asezam cate 5-6 mure, apoi bagam tava in cuptorul incins.
Lasam pana sunt rumenite frumos si coapte, cam 25 de minute dureaza, la 170 de grade (facem testul cu scobitoarea pentru orice eventualitate).
Cand sunt gata le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca si le savuram ca prea delicioase ies ;)