Ingrediente:
Pentru aluat:
- 160 gr unt
- 2 oua
- 4 linguri zahar
- 1 praf de copt
- coaja rasa de lamaie
- 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
- 350 gr faina (poate 20 gr in plus in functie de cat de gras este untul)
- 750 gr branza de vaci
- 10 linguri zahar
- 4 oua
- 1 lingura gris
- coaja rasa de lamaie
- 1 lingurita esenta rom
- 100 gr stafide
- 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Aluatul:
Intr-un bol punem untul de la temperatura camerei, ouale, zaharul si le mixam.
Adaugam zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie, praful de copt, apoi faina treptat.
Punem cate putina si framantam usor pana obtinem un aluat nelipicios, usor de modelat.
Formam o bila, o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru o ora (poate sta chiar si mai mult).
Umplutura:
Punem branza intr-un bol, ouale, zaharul si amestecam usor cu mana.
Adaugam grisul, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie, esenta de rom, iar la final stafidele.
Amestecam pana toate ingredientele sunt bine incorporate.
Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in doua.
Dintr-o jumatate intindem o foaie subtirica pe care o asezam intr-o tava dreptunghiulara, care, mai intai, o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Punem compozitia de branza si o nivelam cu o paleta de silicon.
Restul de aluat il rupem bucatele mici pe care le punem deasupra.
Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Cand prajitura prinde o culoare rumena inseamna ca este gata si o scoatem din cuptor sa se raceasca.
O bunatate!!