Ingrediente:
- 300-350 gr aluat (reteta aluatului aici)
- 1 borcan mic de ciuperci
- 3 felii mozzarella
- 3 felii cascaval
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- 1 ou
- mac
Mod de preparare:
Spalam ciupercile, le taiem maruntel.
Incingem uleiul, punem ciupercile, o canita mica de apa.
Amestecam, sotam ciupercile pana scade toata zeama. La final le dam gust cu sare si piper.
Tragem tigaia deoparte, lasam 5 minute la racorit.
Taiem cascavalul si mozzarella cubulete mici, le amestecam cu ciupercile.
Presaram faina pe masa de lucru, punem aluatul, intindem o foaie potrivit de groasa.
Cu un pahar decupam cercuri din aluat.
Pe jumatate din numarul de cercuri punem umplutura, iar cercurile celelalte le asezam deasupra, umezim marginile cu putina apa si le lipim.
Asezam painicile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut si le presaram cu mac
La introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si le lasam pana se rumenesc.
Cand sunt gata, le scoatem, le lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi le acoperim cat sunt calde pentru a se pastra moi.
Pofta buna!