miercuri, 24 octombrie 2012

Felii London

O reteta de prajitura absolut delicioasa a bucatarasei mele dragi Corina33.Daca stiam ca e asa buna sigur o pregateam cu mai mult timp inainte.Multumesc draga mea ...

Ingrediente:
Blat:
  • 170 gr unt
  • 60 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Topping:
  • 4 albusuri
  • 120 gr zahar pudra
  • 140 gr nuca macinata
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1/2 borcanel dulceata de piersici
Mod de preparare:
Blatul:
Intr-un bol mixam untul cu zaharul foarte bine.
Adaugam galbenusurile unul cate unul.
Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina in ploaie.
O sa iese un aluat ceva mai consistent nu ca cel de pandispan.
Ungem o tava rotunda ca pentru tarta cu unt si punem hartie de copt.
Punem compozitia in ea si o intindem cu o spatula de silicon.
Bagam blatul in cuptorul incins pentru 12-15 minute.
Topping-ul:
Mixam albusurile pana devin o spuma densa.
Incorporam zaharul pudra treptat, coaja rasa de portocala, iar la final nuca macinata.
Dupa ce blatul a stat timpul mentionat mai sus il scoatem din cuptor.
Il ungem cu dulceata de piersici, apoi punem topping-ul cu nuca si il intindem pe intreaga suprafata.
Introducem prajitura iar la cuptor pana blatul este copt si topping-ul prinde o culoare aurie.
O scoateti cand este gata la racorit si serviti.
Chiar va recomand aceasta reteta, mai ales daca va place nuca.
Daca doriti sa o faceti in tava mai mare, dublati cantitatile de ingrediente.
Sursa de inspiratie