Ingrediente:
Blat:
- 170 gr unt
- 60 gr zahar
- 150 gr faina
- 1 praf de copt
- 4 galbenusuri
- 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
- 4 albusuri
- 120 gr zahar pudra
- 140 gr nuca macinata
- coaja rasa de la o portocala
- 1/2 borcanel dulceata de piersici
Blatul:
Intr-un bol mixam untul cu zaharul foarte bine.
Adaugam galbenusurile unul cate unul.
Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina in ploaie.
O sa iese un aluat ceva mai consistent nu ca cel de pandispan.
Ungem o tava rotunda ca pentru tarta cu unt si punem hartie de copt.
Punem compozitia in ea si o intindem cu o spatula de silicon.
Bagam blatul in cuptorul incins pentru 12-15 minute.
Topping-ul:
Mixam albusurile pana devin o spuma densa.
Incorporam zaharul pudra treptat, coaja rasa de portocala, iar la final nuca macinata.
Dupa ce blatul a stat timpul mentionat mai sus il scoatem din cuptor.
Il ungem cu dulceata de piersici, apoi punem topping-ul cu nuca si il intindem pe intreaga suprafata.
Introducem prajitura iar la cuptor pana blatul este copt si topping-ul prinde o culoare aurie.
O scoateti cand este gata la racorit si serviti.
Chiar va recomand aceasta reteta, mai ales daca va place nuca.
Daca doriti sa o faceti in tava mai mare, dublati cantitatile de ingrediente.
Sursa de inspiratie