miercuri, 24 octombrie 2012

Felii London

O reteta de prajitura absolut delicioasa a bucatarasei mele dragi Corina33.Daca stiam ca e asa buna sigur o pregateam cu mai mult timp inainte.Multumesc draga mea ...

Ingrediente:
Blat:
  • 170 gr unt
  • 60 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Topping:
  • 4 albusuri
  • 120 gr zahar pudra
  • 140 gr nuca macinata
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1/2 borcanel dulceata de piersici
Mod de preparare:
Blatul:
Intr-un bol mixam untul cu zaharul foarte bine.
Adaugam galbenusurile unul cate unul.
Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina in ploaie.
O sa iese un aluat ceva mai consistent nu ca cel de pandispan.
Ungem o tava rotunda ca pentru tarta cu unt si punem hartie de copt.
Punem compozitia in ea si o intindem cu o spatula de silicon.
Bagam blatul in cuptorul incins pentru 12-15 minute.
Topping-ul:
Mixam albusurile pana devin o spuma densa.
Incorporam zaharul pudra treptat, coaja rasa de portocala, iar la final nuca macinata.
Dupa ce blatul a stat timpul mentionat mai sus il scoatem din cuptor.
Il ungem cu dulceata de piersici, apoi punem topping-ul cu nuca si il intindem pe intreaga suprafata.
Introducem prajitura iar la cuptor pana blatul este copt si topping-ul prinde o culoare aurie.
O scoateti cand este gata la racorit si serviti.
Chiar va recomand aceasta reteta, mai ales daca va place nuca.
Daca doriti sa o faceti in tava mai mare, dublati cantitatile de ingrediente.
Sursa de inspiratie

18 comentarii:

  1. Nuca...dulceata de piersici... mmm nu poate fii decat o bunatate!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Blat pufos, nuca, gem, bezea....cum sa nu fie o minunatie ???
    Delicioasa prajitura asta.
    O fac si eu de multe ori , dar nu stiam ca asa o cheama....
    Te tzuc Rocsy !

    RăspundețiȘtergere
  3. Super buna prajitura asta! Pup fata draga

    RăspundețiȘtergere
  4. o prajitura foarte buna!!!imi place...yaammyy

    RăspundețiȘtergere
  5. Este foarte buna aceasta prajitura si n-am mai facut-o de mult timp...
    Eu o am sub denumirea de "Eszterhazi szelet" :P ai inteles ceva? :)))
    Weekend frumos, pupicei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))Nu prea am inteles, dar stiind ca e buna nu mai conteaza numele :)))..Un sfarsit de saptamana frumos.Pup!

      Ștergere
  6. O minune de prajitura, tocmai cautam ceva cu bezea si nuci:)
    Week-end placut! pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place Flori.Un sfarsit de saptamana frumos.Pup!

      Ștergere