Ingrediente:
Blat:
- 170 gr unt
- 60 gr zahar
- 150 gr faina
- 1 praf de copt
- 4 galbenusuri
- 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
- 4 albusuri
- 120 gr zahar pudra
- 140 gr nuca macinata
- coaja rasa de la o portocala
- 1/2 borcanel dulceata de piersici
Blatul:
Intr-un bol mixam untul cu zaharul foarte bine.
Adaugam galbenusurile unul cate unul.
Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina in ploaie.
O sa iese un aluat ceva mai consistent nu ca cel de pandispan.
Ungem o tava rotunda ca pentru tarta cu unt si punem hartie de copt.
Punem compozitia in ea si o intindem cu o spatula de silicon.
Bagam blatul in cuptorul incins pentru 12-15 minute.
Topping-ul:
Mixam albusurile pana devin o spuma densa.
Incorporam zaharul pudra treptat, coaja rasa de portocala, iar la final nuca macinata.
Dupa ce blatul a stat timpul mentionat mai sus il scoatem din cuptor.
Il ungem cu dulceata de piersici, apoi punem topping-ul cu nuca si il intindem pe intreaga suprafata.
Introducem prajitura iar la cuptor pana blatul este copt si topping-ul prinde o culoare aurie.
O scoateti cand este gata la racorit si serviti.
Chiar va recomand aceasta reteta, mai ales daca va place nuca.
Daca doriti sa o faceti in tava mai mare, dublati cantitatile de ingrediente.
Sursa de inspiratie
Nuca...dulceata de piersici... mmm nu poate fii decat o bunatate!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Loredana!
ȘtergereBlat pufos, nuca, gem, bezea....cum sa nu fie o minunatie ???
RăspundețiȘtergereDelicioasa prajitura asta.
O fac si eu de multe ori , dar nu stiam ca asa o cheama....
Te tzuc Rocsy !
Sidy e tare buna sincer.pupici!
ȘtergereSuper buna prajitura asta! Pup fata draga
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place.Pupicei draga mea!
Ștergereo prajitura foarte buna!!!imi place...yaammyy
RăspundețiȘtergereDiana ma bucur ca iti place.Multumesc!
ȘtergereChiar pare super delicioasa!
RăspundețiȘtergereChiar este.Multumesc!
ȘtergereEste foarte buna aceasta prajitura si n-am mai facut-o de mult timp...
RăspundețiȘtergereEu o am sub denumirea de "Eszterhazi szelet" :P ai inteles ceva? :)))
Weekend frumos, pupicei!
:)))Nu prea am inteles, dar stiind ca e buna nu mai conteaza numele :)))..Un sfarsit de saptamana frumos.Pup!
ȘtergereSuper buna prajiturica ! :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Mirela!
ȘtergereO minune de prajitura, tocmai cautam ceva cu bezea si nuci:)
RăspundețiȘtergereWeek-end placut! pup!
Ma bucur ca iti place Flori.Un sfarsit de saptamana frumos.Pup!
ȘtergereImi place foarte mult !
RăspundețiȘtergereMa bucur :*
Ștergere