vineri, 14 septembrie 2012

Ardei umpluti pe pat de rosii si kaizer

Ingrediente:
  • 15 ardei
  • 6-7 rosii mari de gradina
  • 350 gr kaizer
  • 750 gr carne tocata de curcan
  • 1 canita orez
  • 4 cepe mari
  • 2-3 morcovi
  • 1 ardei kapia
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 3/4 cana ulei
  • 3 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • 1 ou
Mod de preparare:
Ardeii ii spalam, le taiem capacul( pe care il pastram) si ii curatam de seminte.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.
Morcovul il decojim, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Ardeiul kapia il curatam de seminte si il dam pe razatoare.
Punem uleiul la incins.
Adaugam ceapa si o inabusim 5 minute, apoi si morcovul.
Incorporam pasta de tomate si mai lasam 2 minute pe foc.
Orezul il spalam in 2-3 ape, apoi il punem intr-un bol.
Peste punem carnea, amestecul de morcov cu ceapa, kapia razuita.
Verdeata o spalam si o tocam marunt.
O punem in umplutura, condimentam cu sare, piper, putin cimbur uscat.
Adaugam si oul, apoi cu o lingura de lemn amestecam compozitia.

Cu o lingurita umplem ardeii cu aceasta compozitie pregatita si le punem capacul la loc.
Rosiile le spalam si le taiem felii rotunde.
Asezam intr-o oala felii de rosii, cateva felii de kaizer, un fir de marar apoi ardei umpluti si tot asa pana terminam ardeii.

Ultimul strat trebuie sa fie format din felii de rosii.
Acoperim cu apa ardeii, punem un capac si ii bagam in cuptorul incins.
Ii lasam pana sunt bine facuti.
Cand sunt gata ii scoatem sa se racoreasca putin, apoi servim.
Sa aveti pofta!