luni, 29 aprilie 2013

Salata boeuf de post cu ciuperci

Nu trebuie sa ducem dorul salatei beouf in post deoarece se gaseste alternativa sa o pregatim si in aceste zile. Renuntam la carne, punem ceva legume in plus si obtinem o salata foarte buna, va garantez!

Ingrediente:
  • 5 cartofi mari
  • 3 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 200 gr boabe de porumb
  • 300 gr ciuperci conservate intregi
  • 300 gr mazare
  • 5-6 castraveti murati
  • 150 gr masline
  • 1 borcan maioneza de post
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Spalam cartofii cu tot cu coaja, morcovii si pastarnacul.
Ii punem intr-o cratita cu apa si ii fierbem.
Cand sunt bine patrunsi ii scurgem de apa, ii trecem pe sub jetul de apa rece, ii decojim si ii taiem cubulete.
Ciupercile le spalam si le fierbem cam 20 de minute.
Le scurgem, le lasam sa se racoreasca si le facem bucatele mici.
Castravetii ii taiem feliute apoi cat ii tocam marunt.
Maslinele le taiem felii rotunde.
Intr-un bol punem toate legumele ce le-am taiat, mazarea ( pe care inainte o spalam si verificam sa fie fiarta, altfel o fierbem noi putin) si boabele de porumb scurse de zeama.
Amestecam usor cu o lingura de lemn, condimentam cu sare si piper dupa gust.
La final incorporam maioneza, dar usor sa nu sfaramam legumele.
In functie de gust mai punem un castravete murat daca mai este nevoie.
Simplu si bun! Cu putina paine prajita a mers de minune!