luni, 5 octombrie 2020

Prajitura cu mascarpone, piersici si migdale

 
Prajitura aceasta pe cat de simpla este, pe atat de buna! Pufoasa, o crema aromata de mascarpone cu vanilie, piersici aromate, iar partea crocanta a fost data de fulgii de migdale si bucatelele de ciocolota. Cum sa nu ii cuceresti pe cei dragi, daca intr-o prajitura pui tot ce le place? Poate o pregatiti si voi, chiar si cu alte fructe! 

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 5 linguri ulei
  • 125 gr iaurt
  • 9 linguri faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1 lingurita vanilie
Pentru crema mascarpone:
  • 250 gr mascarpone
  • 1 ou mic
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita vanilie
  • 2 piersici nu prea moi
  • 3-4 linguri bucatele de ciocolata
  • 2 linguri fulgi de migdale
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Blatul:
Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare.
Adaugati zaharul treptat si mixati la viteza mare pana spuma devine lucioasa.
Incorporati galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul.
Adaugati iaurtul si vanilia.
Cerneti faina cu praful de copt, le adaugati in compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta, pana faina este bine incorporata.
Crema mascarpone:
Mixati intr-un bol mascarponele cu zaharul.
Adaugati oul, vanilia si mixati pana sunt incorporate.
Piersicile spalate, le indepartati samburii si le taiati cubulete.
Tapetati cu hartie de copt o tava rotunda de 23 cm.
Turnati compozitia de blat, apoi puneti crema mascarpone, din loc in loc, cu o lingura.
Asezati bucatile de piersici, apoi ciocolata si deasupra fulgii de migdale.
Introduceti prajitura in cuptorul incins, la 170 de grade.
Dupa 40-45 de minute este gata. Faceti testul cu scobitoarea inainte sa o scoateti din cuptor.
Cand este gata, o lasati sa se raceasca.
O pudrati cu putin zahar, o portionati si serviti din ea cu placere!
Este super buna, cu de toate, deci toata lumea ar trebui sa fie multumita!
Pofta buna!