Sa il intampinam cu ceva cald pe Mos Nicolae pentru ca afara ninge si e frig!!! O cana de vin fiert, in sezonul rece, poate fi un mic rasfat!
Ingrediente (pentru doua-trei persoane):
- 800 ml vin rosu de tara (daca nu aveti de tara, atunci de care aveti)
- 3 linguri zahar brun
- 2 felii de gutuie
- 3 felii portocala
- 1 baton de scortisoara (sau doua)
- 8 cuisoare
Feliile de portocala le taiati pe jumatate.
Intr-o cratita mica, turnati vinul.
Adaugati portocalele, gutuia si zaharul brun. Puneti mai mult zahar daca va place mai dulce.
Amestecati, apoi puneti scortisoara si cuisoarele. Daca va place anasonul, puneti si o steluta de anason.
Trasferati totul pe foc.
Lasati sa fiarba la foc potrivit si amestecati din cand in cand.
Nu luati vinul de pe foc chiar la primul clocot, trebuie sa dea cateva clocote.
Il dati deoparte, il lasati 2 minute la odihnit.
Puneti in cani si serviti cat este cald!
Pofta buna!