marți, 30 iunie 2020

Negresa cu nuca si cirese, fara zahar

O negresa cu fructe este o bunatate! Eu am ales sa o pregatesc cu indulcior, dar voi puteti folosi zahar alb sau brut, pentru ca iese la fel de grozava! Puteti inlocui ciresele cu zmeura, visine sau caise, in functie de fructele voastre preferate! Pe langa faptul ca este delicioasa, iese si satioasa, ajunge sa serveti doar doua bucatele!

Ingrediente:
  • 200 gr unt
  • 200 gr indulcitor pulbere Green Sugar (sau 200 gr zahar)
  • 6 oua
  • 100 ml lapte
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri cu varf cacao
  • 250 gr faina
  • 2 lingurite esenta de rom
  • un praf de sare
  • 250-300 gr cirese
  • 50 gr ciocolata alba cu indulcitor Green Sugar (sau cu zahar)
  • 50 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
Spalati ciresele, indepartati coditele si samburii.
Untul, de la temperatura camerei, il mixati cu indulcitorul, pana devine cremos.
Adaugati galbenusurile unul cate unul, amestecati dupa fiecare.
Puneti laptele, esenta de rom, apoi nuca macinata, praful de copt si mixati bine.
Cerneti cacaoa si o incorporati, apoi faina cernuta o adaugati treptat.
Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare, le amestecati in compozitia de mai sus, cu o paleta, cu miscari usoare.
Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnati compozitia de negresa si o nivelati.
Asezati ciresele din loc in loc.
Introduceti prajitura in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 40-45 de minute.
Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, scoateti negresa din cuptor si o lasati sa se raceasca.
Amestecati smantana pentru frisca cu ciocolata alba, le puneti pe baie de aburi, amestecati continuu ciocolata este complet topita.
Puneti ciocolata topita intr-un pos cu varf foarte subtire.
Portionati prajitura, o decorati cu ciocolata alba, chiar si cu cirese!
Pofta buna!
Sursa de inspiratie