Ingrediente:
Pentru cupcakes:
- 3 oua
- 200 gr lapte batut
- 100 ml ulei
- 180 gr zahar
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 1 lingurita rasa bicarbonat
- 2 linguri otet
- 240 gr faina (eu am folosit de tara)
- 2 lingurite vanilie
- un varf de cutit colorant rosu praf
- un praf de sare
- 200 ml frisca lichida
- 150 gr crema de branza
- 2 linguri zahar pudra
- 2 lingurite vanilie
- inimioare pentru decor
Cupcakes-urile:
Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Punem uleiul treptat si mixam usor, apoi adaugam laptele batut.
Intr-o canita punem bicarbonatul cu praful de copt, le stingem cu otetul.
Adaugam amestecul de bicarbonat cu praf de copt si vanilia.
Faina cernuta o incorporam treptat (daca folositi faina de magazin este posibil sa mai aveti nevoie de 1-2 linguri), apoi punem colorantul si amestecam.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Le adaugam peste compozitia rosie, le amestecam cu o paleta, cu miscari lente.
In forme de briose din silicon punem compozitie cam pe 3/4. Daca nu aveti forme de silicon, folositi o tava de briose in care puneti hartiute.
Introducem briosele in cuptorul incins, la 170 de grade, pana briosele sunt patrunse.
Facem testul cu scobitoarea dupa 20-25 de minute si daca sunt gata, le scoatem din cuptor sau le mai lasam daca mai este necesar.
Le lasam sa se raceasca.
Crema:
Punem frisca rece intr-un bol si o mixam pana prinde putina consistenta.
Adaugam crema de branza de la temperatura camerei, zaharul pudra, vanilia si mai mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Punem crema intr-un pos, ornam briosele reci.
Deasupra le decoram cu bombonele inimioare.
Le servim cu placere si le pastram la rece pe cele ramase.