Ingrediente:
Pentru cupcakes:
- 3 oua
- 200 gr lapte batut
- 100 ml ulei
- 180 gr zahar
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 1 lingurita rasa bicarbonat
- 2 linguri otet
- 240 gr faina (eu am folosit de tara)
- 2 lingurite vanilie
- un varf de cutit colorant rosu praf
- un praf de sare
- 200 ml frisca lichida
- 150 gr crema de branza
- 2 linguri zahar pudra
- 2 lingurite vanilie
- inimioare pentru decor
Cupcakes-urile:
Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Punem uleiul treptat si mixam usor, apoi adaugam laptele batut.
Intr-o canita punem bicarbonatul cu praful de copt, le stingem cu otetul.
Adaugam amestecul de bicarbonat cu praf de copt si vanilia.
Faina cernuta o incorporam treptat (daca folositi faina de magazin este posibil sa mai aveti nevoie de 1-2 linguri), apoi punem colorantul si amestecam.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Le adaugam peste compozitia rosie, le amestecam cu o paleta, cu miscari lente.
In forme de briose din silicon punem compozitie cam pe 3/4. Daca nu aveti forme de silicon, folositi o tava de briose in care puneti hartiute.
Introducem briosele in cuptorul incins, la 170 de grade, pana briosele sunt patrunse.
Facem testul cu scobitoarea dupa 20-25 de minute si daca sunt gata, le scoatem din cuptor sau le mai lasam daca mai este necesar.
Le lasam sa se raceasca.
Crema:
Punem frisca rece intr-un bol si o mixam pana prinde putina consistenta.
Adaugam crema de branza de la temperatura camerei, zaharul pudra, vanilia si mai mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Punem crema intr-un pos, ornam briosele reci.
Deasupra le decoram cu bombonele inimioare.
Le servim cu placere si le pastram la rece pe cele ramase.
Iubesc Red Velvet in absolut orice combinatie! Nu ma pot abtine niciodata sa nu-mi cumpar, cred ca e timpul sa le fac chiar eu
RăspundețiȘtergereChiar merita sa le pregatiti acasa, se fac asa usor si sunt atat de bune!
Ștergere