Ingrediente:
- 200 ml frisca lichida
- 300 gr iaurt
- 350 gr mascarpone
- 2 linguri zahar pudra
- 2 lingurite vanilie
- 1 pachet mic de piscoturi
- 350 gr visine congelate
- 1 lingurita amidon
- 2 linguri rase de zahar
- 2 linguri coaja rasa de lamaie
- cateva frunzulite de menta proaspata
Incepem cu sosul ca sa il lasam sa se racoreasca.
Visinele congelate le punem intr-o cratita cu fundul mai gros, punem si zaharul.
Le transferam pe foc, focul sa fie potrivit. Lasam sa fiarba cam 5 minute.
Amidonul il dizolvam cu 2 linguri de apa, il punem peste visine si amestecam bine.
Cand s-a ingrosat putin, luam sosul de pe foc, il rasturnam intr-un bol.
Punem coaja rasa de lamaie, frunzulitele de menta tocate si le amestecam bine. Lasam sosul sa se raceasca.
Frisca lichida rece, o mixam spuma.
Adaugam mascarponele, zaharul pudra si le incorporam.
La final adaugam iaurtul si vanilia.
In borcanele (puteti folosi si cupe, pahare, ce doriti voi) punem bucatele de piscoturi.
Asezam un strat generos de crema, iar deasupra sos.
Decoram cu bucatele de piscoturi si frunzulite de menta.
Dam deserturile la rece 1-2 ore, apoi le putem servi.
Din aceasta cantitate ies cam 10 portii.
Sa aveti pofta!