Ingrediente:
- 9 felii de cotlet dezosat
- 2 cepe mari
- 1 morcov mare
- 5 ardei kapia
- 3 ardei galbeni
- 1 cana suc de rosii de casa
- 2 linguri ulei de masline
- 40 gr unt
- 2 catei mari de usturoi
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- oregano uscat
- 2 foi de dafin
- 2 linguri crema de otet balsamic
- 1/2 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Puneti pe o tabla la copt ardeii kapia si cei galbeni.
Dupa ce i-ati copt pe toate partile, ii presarati cu sare, ii acoperiti sa se inmoaie coaja.
Ii curatati de coaja, indepartati cotoarele si semintele.
Ii fasiati, apoi ii taiati bcatele potrivite.
Cotletul il spalati, il stergeti cu niste servetele.
Eu l-am rumenit in doua ture, ca nu mi-au incaput toate feliile intr-o tigaie, asa ca am impartit untul si usturoiul in doua.
Incingeti o tigaie, puneti unt, adaugati usturoiul curatat si feliat.
Aseatii felii de cotlet, presarati sare, piper, boia de ardei dulce si oregano.
Il rumeniti pe ambele parti, apoi il scoateti pe un platou si il acoperiti.
Ceapa curatata o tocati marunt.
Morcovul decojit il taiati cam in 3 pe lungime, apoi il taiati pe invers, bucatele.
Intr-o cratita incingeti uleiul de masline, adaugati ceapa si morcovul.
Le sotati 2-3 minute, apoi puneti niste apa calda, lasati sa se patrunda ceapa.
Adaugati ardeii copti taiati, sucul de rosii.
Condimentati cu sare, piper si dafin.
Lasati sa fiarba totul cam 10 minute, iar spre final incorporati crema de otet balsamic.
Rasturnati amestecul cu legume intr-un vas ceramic, iar deasupra asezati feliile de cotlet cu tot cu zeama ce o lasa acestea, le apasati usor.
Introduceti totul in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 30 de minute.
Scoateti cand este gata.
Tocati patrunjelul verde marunt, il presarati deasupra, apoi puteti servi.
Pofta buna!