miercuri, 30 mai 2012

Varza cu ciolan afumat

Ingrediente:
  • 1 ciolan afumat
  • 1 varza verde
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei rosu
  • 1 legatura marar verde
  • 3 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
Mod de preparare: 
Ciolanul il parlim putin pe flacara aragazului apoi il spalam.
Il punem intr-o oala, apoi il acoperim bine cu apa.
Asezam oala pe aragaz, focul sa fie potrivit si lasam sa fiarba ciolanul.
Spumam de cate ori este nevoie, dupa care acoperim cu un capac.
Varza o spalam si o taiem fideluta.
Ceapa o curatam si o tocam marunt. 
Ceapa verde o spalam si o taiem rondele.
Morcovul il curatam, il spalam si il taiem cubulete.
Ardeiul rosu il taiem bucatele.
Mararul il tocam marunt, indepartand cozile. 
Cand ciolanul este fiert bine, luam oala de pe foc, il scoatem intr-un bol, desfacem carnea de pe os, aruncam osul. Bucatile de carne le taiem mai mari. 
Intr-o cratita incingeti doua linguri de ulei, adaugati toate legumele, exceptand varza si verdeata.
Le sotam 2-3 minute, apoi adaugam putin din apa in care a fiert ciolanul si mai le mai inabusim 5 minute.
Punem varza si verdeata.
Dam gust cu sare, piper si boia de ardei.
Turnam cateva polinice din zeama de la ciolan, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Cand varza este destul de patrunsa, dam drumul bucatilor de ciolan fiert, mai lasam sa fiarba impreuna cam 10 minute. 
Acum vedeti daca mai are nevoie de zeama, in functie de cum va place sa fie, mai scazuta sau mai in zeama.
Cand este aproape gata, incorporam pasta de tomate.
Mai lasam 3-4 minute pe foc apoi tragem oala deoparte.
Lasam varza acoperita cateva minute, apoi putem servi.
Sa aveti pofta!