Ingrediente:
- 5 cartofi mari
- 2 linguri unt + 1 cub pentru uns vasul
- 5 felii kaizer
- 1 ceapa verde
- 1/2 ardei rosu
- 1 rosie
- 300 gr conserva de vita
- 150 gr conserva de porc
- 5 crengute patrunjel verde
- sare
- piper
- 250 gr mozzarella
- 150 gr cascaval
Mod de preparare:
Mai intai pregatim piureul.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem bucati potrivite.
Ii punem la fiert cu putina sare, cand sunt gata ii scurgem, punem 2 linguri de unt si facem piureul. Piureul nu trebuie sa fie foarte, foarte cremos.
Kaizerul il taiem fasii.
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele.
Ardeiul rosu il facem cubulete, rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete.
Conserva de vita si porc le taiem bucatele mici.
Incingem o tigaie, rumenim usor kaizerul, apoi punem legumele.
Turnam jumatate de cana de apa si lasam sa scada la foc potrivit.
Luam tigaia de pe foc, adaugam bucatile de conserva, presaram sare, piper, iar la final punem patrunjelul verde, tocat marunt. Amestecam usor.
Mozzarella o taiem bucati potrivite, cascavalul il dam pe razatoarea mica.
Ungem un vas yena cu unt (eu am pus si intr-un vas mic de ceramica ca imi ramasese putin din toate).
Punem piure, il nivelam, presaram putin cascaval.
Turnam compozitia de carne, o nivelam, bucatile de mozzarella, iar la final presaram cascavalul ras.
Introducem vasul yena cat si cel mic, in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Cand deasupra se face o crusta aurie, preparatul este gata.
Il scoatem, il lasam putin la racorit si servim.
Pofta buna!