marți, 5 februarie 2013

Placinta impletita cu carne

Maine 6 februarie se face 1 an de cand am infiintat blogul si am postat prima reteta..Va multumesc mult pentru ca mi-ati fost alaturi, ca mi-ati apreciat retetele sau ca mi-ati atras atentia cand am gresit.Va multumesc si ca drept rasplata va ofer cate o feliuta de placinta cu carne.Sper sa va placa!


Ingrediente:
  • 600 gr aluat foietaj
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 250 gr rosii un suc propriu
  • 600 gr carne tocata vita + curcan
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri vin rosu
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 oua
  • 1 lingura parmezan ras
Mod de preparare:
Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Rosiile le facem cubulete.
Intr-o tigaie incingem uleiul si inabusim ceapa cu morcovul 2 minute.
Punem carnea si amestecam bine, apoi rosiile cu tot cu sucul sau.
Lasam sa scada la foc potrivit, condimentam dupa gust cu sare, piper si boia de ardei dulce, apoi punem vinul.
Cand compozitia este bine scazuta tragem tigaia de pe foc, punem oregano si patrunjelul verde tocat.
Dupa ce s-a racorit putin incorporam 1 ou si parmezanul.

Presaram faina pe masa de lucru si asezam foietajul pe care il mai intindem foarte putin cu sucitorul.
Impartim aluatul in 3 fasii pe lungime dar nu il taiati, ori din ochi faceti asta ori trasati doua dungulite subtirele cu un cutit.
Partea de sus si de jos le taiem in fasii de circa 2 cm pe latime.
Asezam compozitia de carne pe fasia din mijloc, apoi impletim fasiile laterale si acoperim bine capetele.

Transferam placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem oul ramas spuma si cu un pensonas o ungem.
Bagam tava in cuptorul incins si lasam sa se coaca bine placinta pana prinde o culoare aurie.

Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam putin la racorit.
Pofta buna!
Multumesc Vladimir pentru ideea de a impleti placinta Sursa de inspiratie!

26 de comentarii:

  1. La mulți ani blogului tău! La cât mai multă inspirație!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani blogului tau .....si la cat mai multe retete delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  3. Totul arata grozav. Cred ca este delicioasa !!!
    La multi, multi ani !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multi ani traiasca, multi ani traiasca, laaaaaa muuuuulti ani !
    Si la cat mai multe retete din astea bune rau de tot .
    Te tzuc cu drag si sa ai o zi senina !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru cantecel draga mea..Pupicei si multumesc pentru aprecierea ta!!

      Ștergere
  5. Rocsy, la cat mai multe retete delicioase asa cum ne-ai obisnuit pana acum, iti doresc! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. La Multi Ani bloguletului tau!! La cat mai multe retete delicioase, iti doresc!
    Pupici dulci

    RăspundețiȘtergere
  7. Rocsi, la cat mai multe retete delicioase! Servesc si eu o bucata de placinta, daca tot se lasa cu sarbatoare ;) Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Paula si te rog sa te asezi la masa sa te servesc.Pup!

      Ștergere
  8. La multi ani si la cat mai multe retete bune si apetisante! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani si la cat mai multe retete bune si delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  10. Rocs , LA MULTI ANI blogului tau si sa-l depasesti pe-al lui Miha , cu cele 1000 de retete ale ei :d

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana iti multumesc mult.Nu vreau sa depasesc pe nimeni, vreau doar sa fiu sanatoasa sa mai pot face cate ceva bun si sa fie pe placul cator mai multi oameni!..Pup!

      Ștergere