joi, 24 noiembrie 2016

Fursecuri cu ness, umplute cu nuca si ciocolata

Fursecuri moi, aromate, umplute cu crema de ciocolata si nuca = un mare rasfat, delicioase, te lingi pe degete, trebuie repetata reteta. Cam asa a fost la mine!

Ingrediente:
  • 120 gr unt 80% grasime
  • 60 gr smantana de tara
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 plicutele ness
  • 2 linguri de lapte cald
  • 1 lingura plina cacao
  • 320 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • crema de ciocolata duo la borcan
  • bucati de miez de nuca
  • zahar pentru pudrat fursecurile
Mod de preparare:
Mixam putin untul, de la temperatura camerei.
Adaugam smantana, mixam, apoi zaharul pudra, oul si le amestecam bine.
Ness-ul il amestecam cu laptele cald, il frecam bine pana este complet dizolvat si il punem in compozitia de mai sus.
Incorporam cacaoa, praful de copt, apoi punem faina cernuta, treptat.
Cand se intareste aluatul si nu mai putem folosi mixerul, framantam cu mana.
Punem faina pana aluatul devine omogen si nelipicios.

Il acoperim cu folie, il dam 20 de minute la frigider.
Scoatem aluatul din frigider, rupem bucatele potrivite (eu am obtinut 30 de bucati).

Luam fiecare bucatica de aluat, o aplatizam in mana, punem putina crema de ciocolata (crema de ciocolata sa fie rece de la frigider) si o bucatica de miez de nuca.
Dam forma rotunda fursecurilor, astfel inchidem crema si nuca in interior.
Le asezam pe o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15 minute.

Dupa acest timp, le scoatem din cuptor, le punem intr-o cutie fie metalica, fie de plastic si le acoperim.
Daca nu le pastrati acoperite se vor usca, asa ele raman fragede.
Reci, le pudram cu zahar si servim.