Ingrediente:
Pentru blat:
- 4 oua
- 5 linguri zahar
- 1 lingura ulei
- 1 lingura apa rece
- 1 praf de copt
- 1 esenta rom
- 6-7 linguri faina
Crema:
- 250 gr mascarpone
- 600 gr fructe de padure(eu am avut congelate)
- 2 plicuri zahar vanilat
- jumatate sticluta esenta vanilie
- 300 gr smantana pentru frisca
- 9-10 linguri zahar
- 2 linguri zahar pudra
- bombonele decor si ce mai doriti
Mod de preparare:
Blatul:
Mixam ouale cu zaharul spuma. Incorporam uleiul si apa.
Punem esenta si praful de copt, iar la urma faina, pe care o adaugam treptat.
Luam o tava rotunda de tort, o ungem cu margarina, punem hartie de copt in ea si turnam compozitia de blat.
Dam tava in cuptorul, la o temperatura potrivita .
Lasam pana se coace (facem testul cu scobitoarea), apoi il scoatem si il lasam la racorit.
Crema:
Lasam fructele de padure la decongelat (daca sunt congelate) pe o sita, iar dedesubt punem un bol, pentru ca siropul lasat il folosim la insiropat blatul.
Smantana o batem frisca cu cele 10 linguri de zahar, pe care le punem treptat, pana zaharul se topeste.
Frisca o dam la rece.
Fructele le pisam cu o furculita (daca doriti sa fie ca o pasta, atunci le dati prin blender).
Intr-un bol frecam mascarponele cu zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Adaugam si fructele zdrobite, apoi 4-5 linguri cu varf de frisca .
Incorporam usor cu o lingura.
Asamblare:
Taiem blatul in doua.
In siropul scurs de fructe adaugam doua linguri zahar pudra si putina apa .
Amestecam bine si obtinem siropul.
Asezam prima foaie pe un platou si o insiropam.
Asezam pe ea jumatate din crema cu fructe.
Peste punem a 2 a foaie, o insiropam si aceasta, iar deasupra restul de crema, pe care o intindem uniform.
Pe margini ornam cu frisca, mai punem si bombonele decorative si ce mai doriti.