marți, 27 martie 2012

Castraveti cu gogonele murate pentru iarna

Ingrediente:
  • 3 sferturi sacosa cu castraveti si gogonele (o sacosa normala ca dimensiune)
  • 5 linguri sare mare
  • 5 litri apa
  • 1 canita micuta de otet
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 radacini de hrean
  • crengute de visin
  • crengute de marar
  • crengute de stejar
  • crengute de telina
Mod de preparare:
Luam borcanele, le spalam cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos.
Spalam bine castravetii si gogonelele.
Ii asezam in borcane (ii puteti pune in borcane mici sau mari, eu am pus in 3 borcane de 3 kg).
Intr-o oala punem la fiert apa impreuna cu sarea si otetul.
Lasam sa dea cateva clocote bune.
Curatam radacinile de hrean, le spalam, le taiem bucati si le punem in borcane.
Usturoiul il curatam, il spalam, il taiem feliute si il repartizam in borcane.
Dupa ce saramura a dat cateva clocote, o turnam in borcane (ATENTIE: sub borcane puneti o coada de lingura sau o lama de cutit ca sa nu cumva sa vi se crape borcanele).
Deasupra fiecarui borcan asezam crengute de visin, stejar, marar si telina.
Infiletam capacul la borcan (borcane, daca puneti mai multe muraturi) si lasam pana a 2 a zi in bucatarie.
A 2 a zi ducem castravetii la loc racoros pentru a se mura si vor fi serviti mai la iarna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu