luni, 18 noiembrie 2019

Creveti cu vin alb si usturoi

Este pentru prima data cand gatesc fructe de mare. Eu nu mananc pentru ca nu iubesc nici pestele si nimic inrudit cu el, insa ai mei sunt consumatori de peste si am zis sa incerc ceva nou, pentru ei. Am pregatit o reteta simpla, intr-o cantitate mica, ca sa nu consum prea multe ingrediente, in caz ca nu avea sa le placa si ajungeau la gunoi. Surpriza placuta: ai mei au mancat tot si au zis sa le mai pregatesc. Eu am folosit unt la prepararea lor, insa daca doriti sa ii pregatiti pentru aceste zile de post cu dezlegare la peste, puteti folosi ulei de masline.

Ingrediente:
  • 250 gr creveti curatati
  • 1 lingurita unt (sau 2-3 linguri ulei de masline)
  • 2 catei mari de usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Spalati crevetii, ii puneti intr-un bol pe niste servetele.
Curatati usturoiul, il taiati felii.
Puneti o tigaie pe foc, focul sa fie potrivit, adaugati untul si usturoiul.
Cand untul s-a topit si usturoiul devine usor auriu, dati drumul crevetilor.
Ii sotati 2-3 minute, apoi turnati vinul.
Presarati sare si piper.
Amestecati si lasati pe foc 5-7 minute, ca sa mai scada lichidul.
Spre final ii stropiti cu zeama de lamaie, amestecati totul si mai lasati circa 1 minut pe foc.
Trageti tigaia deoparte cand sunt gata crevetii.
Ii presarati cu patrunjel verde, tocat marunt.
Sa aveti pofta!