sâmbătă, 28 septembrie 2013

Cornuri pufoase cu magiun

Cum nu prea trece nici un week-end fara desert trebuia sa fac ceva bun si acum. Eu am urat mereu aluaturile dospite, nu sa le mananc si sa le framant :D, insa am o perioada de cand le folosesc mai des, am desoperit ca nu sunt asa groznic de manuit cum credeam eu. Uite asa am ajuns sa fac aceste cornuri pufoase ca sa le putem servi langa o ciocolata calda, o cafea si sa mai ia si mama la pachet la servici.

Ingrediente:
  • 1 ou
  • 5 linguri unt
  • 200 gr iaurt
  • 100 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 3 linguri zahar
  • 600-700 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • un praf de sare
  • magiun
  • zahar pudra vanilat
Mod de preparate: 
Mai intai scoatem toate ingredientele necesare sa fie la temperatura camerei.
Laptele il punem intr-un ibric pe foc pana devine caldut.
Drojdia o dizolvam cu o lingurita zahar, apoi 5-6 linguri lapte caldut, 2 linguri faina, amestecam si lasam intr-un loc cald sa cresca putin.
Intr-un bol punem 600 gr faina, sarea, zaharul, oul, untul si le amestecam cu mana.
Adaugam drojdia dizolvata, iaurtul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si incepem sa framantam.
Laptele il turnam treptat, timp in care tot framantam, pana il terminam.
Daca aluatul este prea moale mai adaugati faina, eu am mai pus 4 linguri rase cu faina.
Cand obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat cu el ne oprim din framantat.

Il acoperim cu un prosop curat de bucatarie si il lasam sa dospeasca 50-60 de minute.
Dupa ce a dospit, il rasturnam pe masa de lucru putin infainata si il impartim in doua formand niste bile.
Luam o bila de aluat si o intindem cu sucitorul intr-o foaie cat mai subtire.
Taiem foaia in patru, apoi fiecare sfert in 3 bucati, deci vor iesi 12 bucati dintr-o foaie.
Pe fiecare bucatica punem cate o lingurita de magiun, apoi le rulam.

Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam cornurile.
La fel procedam si cu a 2 a bucata de aluat.
Introducem tava in cuptorul incins, temperatura trebuie sa fie potrivita si le lasam acolo pana se rumenesc frumos. Cam 25-30 de minute dureaza pana se coc.

Cand sunt gata le scoatem din cuptor sa se racoreasca, apoi le pudram cu zahar.
Sunt o bunatate!
Sursa de inspiratie  ... Multumesc Gabriela si Gaby deoarece Gabriela s-a inspirat de la Gaby, asa ca trebuie sa le multumesc la amandoua.







16 comentarii:

  1. Minunate Rocs ... oare-mi va placea si mie vreodata sa fac aluaturi dospite ? ca tare-ti impartasesc cele spuse de tine referitor la ele :d

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Diana. Mi sa stii ca nu-mi placea, dar am facut o data, de doua ori si am realizat ca nu e asa greu cum credeam. Asa ca orice are un inceput :*

      Ștergere
  2. buna Rocsy! am lasat si eu de dimineata mesaje la doua dintre retete dar din worpress unde am blogul si nu valideaza vad de acolo; mai incerc o data .......aaa........acum m-am prins, scriam mult su dublam adresa cred .......o sa las pe viitor din google daca tot nu merge...
    spuneam ca ne facea mama astfel de cornuri si ca este o reteta plina de nostalgie; ti-au iesit atata de bine. pupici ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu iubesc din suflet aluaturile dospite,sa le fac si sa le mananc,asadar un corn pufos n-as refuza niciodata.Arata grozav si sunt asa rumene.Pupici multi Roxy!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Flory si mie imi placea doar sa le mananc, insa acum imi place sa ma si joc cu ele. Te invit la un corn :*

      Ștergere
  4. Si eu ma gandeam sa fac niste cornuri in weekend... din pacate n-am avut timp :( Asa ca, ma servesc de la tine!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt super frumoase! Imi plac mult de tot aluaturile dospite!

    RăspundețiȘtergere
  6. Abia astept sa imi fac timp sa le incerc cu niste gem aromat de piersici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce bune si pufoase sunt!!acum daca am umblat si eu la borcanele cu gemuri cred ca voi face si eu;pup Rocsy!!

    RăspundețiȘtergere