Ingrediente:
- 1 piept de pui dezosat
- 1 canita pasta de rosii de casa
- 150 gr rosii intregi in suc propriu
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 1/2 lingurita boia de ardei dulce
- patrunjel verde
- 6 cartofi micuti
- 1 catel de usturoi
Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet si il taiem bucati potrivite.
Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam bucatile de pui si le rumenim putin pe ambele parti.
Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.
Dupa ce s-a rumenit carnea adaugam cam 2 cani de apa, ceapa si morcovul.
Lasam sa fiarba cam 10 minute si adaugam rosiile taiete cubulete.
Cartofii ii curatam si ii spalam (daca nu aveti mici, puteti punem mai mari si taiati in doua sau in patru), apoi ii punem in tocanita.
Lasam sa fiarba totul la foc potrivit.
Cand legumele sunt bine patrunse dar si puiul, condimentam cu sare, piper si boiaua de ardei.
Dam drumul la pasta de rosii si amestecam usor (daca a scazut prea tare zeama mai adaugati niste apa clocotita).
Mai dam 3-4 clocote si tragem tocanita de pe foc.
Curatam usturoiul, il pisam si ii dam drumul peste mancare.
La final presaram niste patrunjel verde tocat si acoperim cu un capac 5 minute pentru a lua aroma.
Pofta buna!!!