Ingrediente:
- 2 oua
- 130 gr unt
- 120 gr iaurt natural
- 170 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 200-220 gr faina
- 2 mere potrivite
- 1 lingurita rasa scortisoara
- 1 vart cutit anason macinat
- coaja rasa de portocala
- 1 plic zahar vanilat
Spalam merele, le curatam de coaja si le facem cubulete.
Le amestecam cu anasonul, scortisoara si le dam la rece cat pregatim compozitia pentru blat.
Intr-un bol mixam untul moale impreuna cu zaharul.
Incorporam ouale, apoi iaurtul si coaja rasa de portocala.
Adaugam zaharul vanilat, praful de copt, iar la final faina cernuta, dar in ploaie.
Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt.
Turnam compozitia in ea si o nivelam cu o paleta.
Deasupra asezam bucatile de mere si le apasam putin cu degetele.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana prajitura se rumeneste.
O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca si servim
Vedeti ce repede este gata? Pofta buna!