Ingrediente:
Pentru aluat:
- 400 gr iaurt grecesc
- 370 gr faina
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita praf de copt
- sare
Pentru umplutura:
- 200 gr cascaval
- 4 felii mari prosciutto
- 4 lingurite pline pesto cu rosii (sau pesto simplu, sos de rosii aromatizat)
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un bol amestecati iaurtul cu praful de copt si sarea.
Adaugati faina cernuta, treptat, framantati bine.
La final adaugati uleiul de masline si framantati pana este incorporat.
Cascavalul il dati pe razatoarea mare.
Impartiti aluatul in 4 bucati egale.
Presarati putina faina pe masa de lucru, luati prima bucata de aluat si intindeti o foaie potrivit de subtire, cat mai rotunda daca se poate.
Ungeti jumatate din foaie cu o lingurita de pesto, presarati cascaval, puneti o felie de prosciuto.
Veniti cu cealalta jumatate de aluat deasupra, apasati usor, apoi pliati marginile.
Procedati la fel si cu celelalte 3 placinte.
Incingeti o tigaie mai groasa.
Dati focul la mic spre potrivit, coaceti fiecare placinta pe ambele parti, acoperind cu un capac tigaia.
Le verificati cand sunt rumenite, apoi le scoateti pe un platou.
Se servesc calde, ideale cu un pahar de iaurt, lapte batut, sana.
Pofta buna!