Ingrediente:
Pentru clatite:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 1 lingura unt
- 1 cana apa minerala ( cana de 250 ml)
- 1 cana lapte
- 1 lingurita cu varf praf de copt
- 2 pliculete zahar vanilat
- 20 linguri faina
- ulei pentru uns tigaia
- 360 ml frisca lichida
- 2 linguri zahar pudra
- 1 plic ness
- 200 gr zmeura congelata
- 40 ml frisca lihcida
- 60 gr ciocolata cu lapte
Clatitele:
Intr-un bol mixam ouale spuma cu zaharul si untul de la temperatura camerei.
Adaugam apa minerala, laptele, praful de copt si le amestecam usor cu un tel.
Punem zaharul vanilat, apoi incorporam faina cernuta, treptat.
Incingem o tigaie antiaderenta, o ungem cu un penson cu ulei si punem cate un polonic din compozitie.
O invartim in asa fel incat sa se intinda uniform pe suprafata intregii tigai si rumenim clatitele frumos pe ambele parti.
La fel procedam cu toate si este important sa ungem tigaia inainte sa punem fiecare clatita la facut.
Le scoatem pe un platou si le lasam sa se raceasca.
Crema:
Punem frisca lichida, rece, intr-un bol si o mixam la viteza potrivita pana se ingroasa dar nu de tot.
Adaugam zaharul pudra, ness-ul si mai mixam putin, aveti grija sa nu se transforme in unt. Daca aveti copii care servesc atunci renuntati la ness si puneti putin nesquik.
Pe un platou asezam o clatita rece, o ungem cu crema, bucati de zmeura , iar clatita, iar crema si zmeura. Procedam astfel pana terminam crema. Mie dupa aceasta procedura mi-au mai ramas 4 clatite.
Glazura:
Intr-o cratita cu fundul mai gros punem ciocolata rupta bucatele, frisca lichida si trasferam pe foc.
Amestecam pana se topeste ciocolata dar sa nu se infierbante prea tare.
Tragem de pe foc cratita si cu ajutorul unei linguri punem usor glazura peste tort.
Dam la frigider macar pentru 1 ora, decoram cu zmeura si este gata pentru servit!