Ingrediente:
- 4 oua
- 170 gr cascaval
- 160 gr iaurt
- 1 piept de pui dezosat
- 100 gr faina
- 2 crengute patrunjel verde
- 2 crengute marar verde
- sare
- piper
- boabe de piper
Mod de preparare:
Spalati pieptul de pui, il taiati in doua jumatati.
Il puneti la fiert cu putina sare si cateva boabe de piper.
Dupa ce este fiert pieptul, il scoateti pe o farfurie, il lasati sa se racoreasca 15-20 de minute, apoi il taiati bucatele.
Intr-un bol bateti ouale spuma cu sare si piper.
Adaugati iaurtul si faina.
Cascavalul il dati pe razatoarea mare, il incorporati si pe acesta.
Tocati marunt mararul si patrunjelul, le adaugati in compozitie.
Dati drumul bucatilor de pui, amestecati usor cu o lingura.
Luati o tava de briose, o ungeti cu putin ulei.
Puneti compozitie in forme, dar nu le umpleti mai mult de 3/4.
Incingeti cuptorul la 180 de grade, introduceti briosele.
Le lasati la copt circa 25-30 de minute, pana sunt rumene si patrunse bine (faceti testul cu scobitoarea).
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati 10 minute sa se racoreaca, apoi sunt bune de servit.
Daca nu le serviti imediat, cat sunt caldute, le acoperiti cu folie.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 8 briose mai maricele.
Pofta buna!