Ingrediente:
Pentru aluat:
- 150 gr unt
- 1 ou
- 250 gr faina
- 4 linguri apa rece
- un praf de sare
Pentru umplutura:
- 270 gr mazare fiarta
- o cutie 300 gr ciuperci taiate
- 100 gr masline negre fara samburi
- 50 gr masline verzi fara samburi
- 6 linguri boabe de porumb
- 1 ardei kapia mare
- 50 gr mozzarella rasa
- 200 gr smantana de tara
- 3 oua
- sare
- piper
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un bol puneti untul rece taiat cubulete, oul si sare.
Amestecati usor cu mana, apoi incroporati faina treptat si framantati.
La final adaugati si apa rece, framantati pana obtineti un aluat omogen.
Pregatiti o tava rotunda de tarta, cu diametrul de 27 cm.
Intindeti aluatul intr-o foaie subtire, il asezati in tava.
Apasati usor cu mana, inclusiv in sus sa fie, iar surplusul il indepartati.
Intepati cu furculita din loc in loc, dati tava cu aluat la frigider.
Umplutura:
Mazarea o scurgeti de zeama si o clatiti.
La fel si ciucpercile.
Maslinele negre si verzi le taiati felii.
Ardeiul kapia, curatat de cotor si seminte, il taiati cuburi.
Intr-un bol mixati smantana cu ouale.
Adaugati mozzarella, ardeiul si masline, amestecati.
Incorporati mazarea, boabele de porumb, ciupercile si invartiti bine cu o paleta.
La final condimentati cu sare si piper.
Scoateti tava cu aluat din frigider, rasturnati umplutura si o nivelati.
Introduceti quiche-ul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 40-45 de minute.
Cand este copt, il scoateti din cuptor, il lasati putin sa se racoreasca.
Poate fi servit cald, dar este grozav si rece!
Sa aveti pofta!