joi, 7 octombrie 2021

Piept de pui cu gogosari in sos

 
Intr-o zi, ma uitam la emisiunea Neatza si am vazut aceasta reteta pregatita de Vladutz! M-a incantat foarte mult cum a pregatit gogosarii, asa ca am zis sa incerc si eu reteta! Eu am folosit piept de pui, dar puteti face muchiulet de porc, piept de rata, curcan, ce va place voua sau de ce aveti pofta! Iese un deliciu de preparat, mai ales ca, gogosarii sunt foarte aromati si dulci acum! Cat inca ii mai gasiti pe piata, poate faceti si voi reteta! Chiar este grozava!

Ingrediente:

  • 2 piepti de pui dezosati
  • 3 linguri sos de soia
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • busuioc uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • usturoi pudra
Pentru gogosarii in sos:
  • 4 gogosari mari
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de mustar
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de sos dulce picant
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Pieptul de pui il spalati, il stergeti cu niste servetele.
Fiecare jumatate de piept de pui o taiati in doua pe lungime, sa obtineti niste felii mai groase.
Amestecati toate condimentele, puneti pieptul de pui.
Invartiti totul, acoperiti puiul si il dati o ora la frigider.
Incingeti o tigaie grill, puneti bucatile de pui.
Le rumeniti pe ambele parti.
Le scoateti intr-o tava cu hartie de copt.
Introduceti tava cu pui in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 15 minute.
Intre timp pregatiti gogosarii in sos:
Gogosarii spalati, ii curatati de cotor, seminte si ii taiati fasii potrivit de groase.
Ceapa curata o tocati marunt.
Usturoiul curatat il maruntiti.
Intr-o tigaie puneti uleiul, ceapa si usturoiul.
Dati drumul la aragaz, focul sa fie potrivit, sotati 2 minute.
Puneti gogosarii, mai sotati 2 minute.
Picurati cate putina apa, pana gogosarii se inmoaie, dar sa ramana usor crocanti.
Presarati sare si piper.
Adaugati mustarul, sosul dulce picat si mai lasati cam 1 minut pe foc.
Puneti pe un platou gogosari in sos, bucati de pui si presarati patrunjel verde tocat.
Pofta buna!