Ingrediente:
- 2 piepti de pui dezosati
- 3 linguri sos de soia
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- busuioc uscat
- 2 linguri ulei de masline
- usturoi pudra
Pentru gogosarii in sos:
- 4 gogosari mari
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri de mustar
- sare
- piper
- 2 linguri de sos dulce picant
- 2 linguri ulei de masline
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Pieptul de pui il spalati, il stergeti cu niste servetele.
Fiecare jumatate de piept de pui o taiati in doua pe lungime, sa obtineti niste felii mai groase.
Amestecati toate condimentele, puneti pieptul de pui.
Invartiti totul, acoperiti puiul si il dati o ora la frigider.
Incingeti o tigaie grill, puneti bucatile de pui.
Le rumeniti pe ambele parti.
Le scoateti intr-o tava cu hartie de copt.
Introduceti tava cu pui in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 15 minute.
Intre timp pregatiti gogosarii in sos:
Gogosarii spalati, ii curatati de cotor, seminte si ii taiati fasii potrivit de groase.
Ceapa curata o tocati marunt.
Usturoiul curatat il maruntiti.
Intr-o tigaie puneti uleiul, ceapa si usturoiul.
Dati drumul la aragaz, focul sa fie potrivit, sotati 2 minute.
Puneti gogosarii, mai sotati 2 minute.
Picurati cate putina apa, pana gogosarii se inmoaie, dar sa ramana usor crocanti.
Presarati sare si piper.
Adaugati mustarul, sosul dulce picat si mai lasati cam 1 minut pe foc.
Puneti pe un platou gogosari in sos, bucati de pui si presarati patrunjel verde tocat.
Pofta buna!