sâmbătă, 15 decembrie 2012

Tort de biscuiti cu crema de portocale (de post)




Este un tort ce merita facut mai ales in post cand aveti o aniversare.Cum maine aniversez ziua mea si a mamei ( ea este pe 19 decembie nascuta, dar aniversam maine impreuna) am zis sa nu treaca fara un tortulet.Sper sa va placa, este bine insiropat, crema delicioasa, asa ca nu imi ramane decat sa va invit la o bucatica pe toti ..Maine revin cu sectiunea...

Ingrediente:
  • 36 de biscuiti simpli
  • 500 ml lapte de soia
  • 250 ml suc de portocale stors in casa
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 1 lingura coaja de portocala confiata
  • 8 linguri de zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 pastaie de vanilie
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 cana de cafea preparata
  • 2 linguri amaretto
  • 400 ml frisca lichida vegetala
  • 1 canita cu alune
  • glazura de ciocolata pentru ornat
Mod de preparare:
Intai de toate pregatim o cafea, dar nu prea amaruie, o lasam sa se raceasca apoi punem in ea amaretto.
Intr-un bol punem sucul de portocale, zaharul si faina pe care inainte o cernem.
Amestecam bine cu un tel sa nu ramana cocoloase.
Taiem pastaia de vanilie in doua, scoatem miezul cu varful unui cutit si il punem in amestecul cu faina.
Intr-un ceaun dam drumul laptelui de soia, punem si pastaia de vanilie .
Mutam ceaunul pe foc pana da in fiert.
Cand incepe sa clocoteasca, scoatem pastaia de vanilie, tragem ceaunul de pe foc si adaugam treptat amestecul de faina timp in care invatim mereu.
Punem iar pe foc, dar focul sa fie potrivit, si lasam pana se ingroasa ca o budinca, timp in care mai amestecam in ea cu telul.
Tragem crema deoparte cand este gata, adaugam coaja rasa de portocala, zaharul pudra cu pastai de vanilie si coaja de portocala confiata.
Amestecam pana toate ingredientele s-au omogenizat.
Tapetam un vas dreptunghiular cu folie ( sau puteti folosi orice alta tava doriti).
Trecem cate un biscuite prin cafea si ii asezam in tava.
Peste primul rand de biscuiti turnam jumatate din crema si o intindem uniform cu o paleta.
Punem iar un rand de biscuiti dati prin cafea, restul de crema si inca un rand de biscuiti insiropati.
Acoperim deasupra cu folie si dam la frigider pana tortul s-a racit.
Intr-un bol mixam frisca lichida, insa trebuie sa fie rece de la frigider.
Alunele le tocam cu un cutit, dar nu foarte marunt.
Rasturnam tortul pe un platou.
Il imbracam in frisca, iar pe margini punem alune tocate.
Decoram dupa bunul plac.
Eu am decorat cu o glazura de ciocolata, numai ca se cam lungea si la scris se vede putin cam urat :D...
Sa aveti pofta!!