Ingrediente:
- 3 dovlecei ( 700 gr au avut)
- 50 gr parmezan
- 50 gr cascaval
- 4 oua
- 20 gr unt
- piper alb
- oregano uscat
- 250 ml lapte
- 40 gr faina
- 30 gr unt
- sare
- piper
- busuioc uscat
Curatam dovleceii si ii dam pe razatoarea mare.
Ii punem intr-o tigaie antiaderenta si ii lasam la foc potrivit pana scade toata zeama invartind din cand in cand in ei.
Il luam de pe foc si ii rasturnam intr-o sita.
Sosul bechamel:
Untul il punem intr-un vas la topit, adaugam faina, amestecam cu un tel si lasam sa se rumeneasca dar foarte putin.
Punem laptele, sare, piper, amestecam bine sa nu se formeze cocoloase si devine ca o budinca.
Tragem de pe foc cand este gata, incorporam putin busuioc uscat si lasam sa se raceasca.
Ungem un vas yena cu cele 20 gr de unt, introducem vasul in cuptor si il aprindem.
Separam albusul de galbenus, iar albusurile le batem spuma.
Mixam galbenusurile, adaugam sosul bechamel, cascavalul si parmezanul ras, oregano, apoi dovleceii scursi bine.
Le amestecam pe toate, iar la final incorporam cu ajutorul unei palete albusurile spuma.
Scoatem vasul din cuptor si peste untul topit turnam compozitia de sufleu.
Il coacem in cuptorul incins 30-35 de minute, la o temperatura potrivita pana prinde o crusta rumena deasupra iar cand este gata, inchidem focul cuptorului si il lasam sa se raceasca acolo dar cu usa intredeschisa.
In primele 20 de minute, in timpul coacerii, nu deschideti deloc cuptorul.
Pofta buna!!!
Multumesc pentru reteta draga Ina...