sâmbătă, 2 februarie 2019

Rulada cu crema cu lapte de cocos si mere caramelizate

De de cate ori primesc un cos cu bunatati, imediat imi zboara gandul la o reteta, ca doar imi place sa bucataresc. De aceasta data sunt bunatati de la Sano Vita, pe care recunosc ca le folosesc destul de des, unele chiar nu imi lipsesc niciodata din casa. Si pentru ca in week-end-uri obisnuiesc sa pregatesc ceva dulce, m-am gandit la acest desert super delicios, cremos si aromat. Un blat din albusuri, crema cu lapte de cocos si mascarpone, iar cireasa de pe tort au fost de fapt merele, niste mere caramelizate. O minunatie, un rasfat de week-end sau asa da, cum zic ai mei!

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 6 albusuri 
  • 5 linguri zahar brut (Sano Vita)
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri lapte de cocos (Sano Vita)
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1 lingurita vanilie
  • un praf de sare
  • 2 linguri zeama de lamaie
Pentru crema:
  • 400 ml lapte de cocos (Sano Vita)
  • 3 linguri zahar brut
  • 3 linguri si 1/2 faina
  • 250 gr mascarpone
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 lingurita cu varf ulei de cocos (Sano Vita)
Pentru umplutura de mere:
  • 3 mere potrivite
  • 2 linguri zahar brut (Sano Vita)
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 30 gr unt
Mod de preparare:
Blatul:
Intr-un bol puneti albusurile cu un praf de sare, mixati pana devin spuma.
Adaugati zaharul si mixati pana bezeaua devine lucioasa.
Incorporati zeama de lamaie, laptele de cocos, vanilia si uleiul.
Cerneti faina cu parful de copt, le puneti peste albusurile batute, amestecati usor cu o paleta, de jos in sus.
Tapetati o tava mare de aragaz cu hartie de copt, turnati compozitia de blat si o nivelati.
Il introduceti in cuptorul incins, pentru 10-12 minute, pana este copt.
Cand este gata, il scoateti din cuptor si il desprindeti de pe hartia de copt.
Il rulati fierbinte, cat mai strans ca sa ia forma si il lasati sa se raceasca.
Crema:
Intr-o cratita puneti laptele de cocos.
Adaugati zaharul brut, faina si amestecati bine cu un tel.
Transferati cratita pe foc, focul sa fie mic, amestecati continuu pana crema se ingroasa ca o budinca.
O luati de pe foc cand este gata, adaugati uleiul de cocos si amestecati pana este bine incorporat.
Acoperiti crema cu folie si o dati la rece.
Cand crema s-a racit, adaugati mascarponele, vanilia si esenta de portocale, mixati bine.
Umplutura de mere:
Curatati merele si le taiati cuburi.
Le puneti intr-o tigaie, presarati zaharul, scoartisoara si le puneti pe foc.
Amestecati cu o spatula, timp de 4-5 minute, pana se formeaza un caramel.
Adaugati untul, amestecati si le mai lasati circa 1 minute pe foc.
Trageti tigaia deoparte, lasati merele sa se raceasca.
Blatul rece il derulati, puneti jumatate din crema si o intindeti.
Pe una din marginile ruladei puneti merele, apoi incepeti si rulati cat mai strans.
Asezati rulada pe hartie de copt, intr-o tava, o imbracati cu crestul de crema.
Cu un pieptan de bucatarie sau cu o furculita, ii formati niste dungi.
Dati rulada la rece 3-4 ore.
O decorati cu fluturasi, inimioare de ciocolata, apoi o portionati si serviti.
Pofta buna!