marți, 19 octombrie 2021

Tort cu nuca, ciocolata si crema de vanilie


 Mai pregatim si noi un tort? Sigur, doar nu trebuie sa fie o aniversare pentru a savura o felie de tort! Tocmai ce am spart cateva nuci, asa ca trebuia sa fie tort cu nuca. Dar cu mai ce? Eu doream cu crema de vanilie si visine, sotul zicea ciocolata, asa ca, le-am combinat si a iesit o nebunieeeee! Deci, cand faceti si voi tort? 😊😊😊

Ingrediente:

Pentru blat: ( forma de 23 cm)

  • 12 albusuri
  • 10 linguri indulcitor pulbere (sau 10 linguri zahar)
  • 200 gr nuca prajita si macinata
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita vanilie
  • 2 linguri zeama de lamaie
Pentru crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri indulcitor pulbere (sau 6 linguri zahar)
  • 4 linguri amidon
  • 150 gr unt 80% grasime
  • 2 lingurite vanilie
Pentru crema de ciocolata:
In plus:
  • 250 ml samantana pentru frisca
  • 1 lingura indulcitor pudra 1:2 (sau 2 linguri zahar pudra)
  • sirop de vanilie pentru insiropat blaturile
  • 1 borcan 370 gr cu visine fara samburi (sau congelate)
Mod de preparare:
Blatul:
Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. 
Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o bezea ferma si lucioasa.
Adaugati vanilia, praful de copt si zeama de lamaie.
Incorporatati nuca macina si faina, cu miscari lente, cu ajutorul unei palete de silicon.
Impartiti compozitia in 3 boluri in mod egal.
Tapetati cu hartie de copt o tava de 23 cm, turnati prima parte de compozitie si o nivelati.
Introduceti foaia de blat, in cuptorul incins la 170 de grade, pentru 10 minute.
La fel procedati si cu celelalte doua. 
Le lasati sa se raceasca.
Crema de vanilie:
Intr-o cratita amestecati galbenusurile cu indulcitorul, adaugati laptele treptat si amestecati.
Puneti amidonul, amestecati bine si transferati cratita pe foc.
Invartiti continuu cu un tel, pana crema se ingroasa ca o budinca.
O luati de pe foc, o acoperiti cu folie, o lasati sa se raceasca.
In crema racorita, puneti untul de la temperatura camerei, in doua transe si mixati.
La final adaugati vanilia.
Crema de ciocolata:
Ciocolata rupta bucatele, o puneti intr-un vas de inox impreuna smantana pentru frisca.
Le puneti pe baie de aburi, amestecati pana ciocolata este complet topita.
O dati la frigider, 2-3 ore.
Dupa acest timp, scoateti crema si o mixati.
Pe un platou asezati prima foaie de blat, puneti un inel detasabil in jurul sau.
Insiropati foaia de blat, puneti jumatate din crema de ciocolata, o nivelati.
Asezati jumatati de visine din loc in loc, puneti jumatate din crema de vanilie si o nivelati.
Asezati a doua foaie, o insiropati, crema de ciocolata, visine si restul de crema de vanilie.
La final asezati a treia foaie si o insiropati.
Dati tortul la rece 3-4 ore sau peste noapte.
Smantana pentru frisca rece o mixati cu indulcitorul pudra, pana devine spumoasa.
Scoateti tortul de la rece, indepartati inelul.
Il imbracati in frisca si il decorati dupa bunul plac.
Pofta buna!