Ingrediente:
Pentru aluat:
- 150 gr unt
- 3 linguri iaurt
- 1 ou
- 350 gr faina
- 1 lingura indulcitor Green Sugar pulbere (sau 2 linguri zahar)
- 1 pliculet vanilie Green Sugar
- 1 lingurita praf de copt
- 1.2 kg mere
- 400 gr pere
- 250 gr gutui
- 1 lingurita unt
- 2 linguri indulcitor Green Sugar pulbere (sau 3 linguri zahar)
- 2 stelute de anason
- 1 lingurita scortisoara pudra
- 1 pliculet vanilie Green Sugar
- Green Sugar pudra ( sau zahar pudra)
Incepem cu umplutura:
Spalam fructele, le curatam de coaja.
Merele si perele, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le stoarcem de zeama.
Gutuile le dam prin razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-o tigaie punem untul, merele cu perele stoarse si gutuile.
Presaram Green Sugar-ul, dam drumul stelutelor de anason si lasam la foc mediu spre mare, pana se trage tot lichidul.
Cam 8-10 minute dureaza. Inainte sa fie gata umplutura, punem scortisoara, vanilia Green Sugar si mai lasam 1 minut pe foc.
Cand este gata, dam umplutura deoparte si o lasam sa se raceasca.
Aluatul:
Untul rece il amestecam cu oul, iaurtul si indulcitorul.
Le amestecam bine, apoi punem vanilia, praful de copt si faina treptat.
Cat putem amestecam cu lingura, iar cand incepe sa se intareasca, framantam cu mana.
Vom obtine un aluat nelipicios si usor de modelat.
Il invelim in folie, il dam 15-20 de minute la frigider.
Scoatem aluatul de la frigider, rupem ceva mai mult de jumatate din el.
Intindem o foaie potrivit de subtire.
Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, punem foaia de aluat.
Peste aluat punem umplutura, o nivelam, iar surplusul de aluat de pe margini, il indepartam.
Restul de aluat il intindem, taiem fasii si formam un grilaj pe tarta.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este frumos rumenita.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
O pudram cu indulcitor, o portionam si servim.
Ce ramane, o acoperim cu folie alimentara si o tinem in frigider.
Sa aveti pofta!