Ingrediente:
- 400 gr faina
- 120 ml apa
- 150 gr iaurt
- 20 gr drojdie
- 1 lingurita zahar
- 50 gr unt
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita rasa sare
- mix 4 seminte (de la Sano Vita am folosit)
- seminte de in (de la Sano Vita am folosit)
- 1 galbenus de ou
- 2-3 linguri lapte
Mod de preparare:
Drojdia o puneti intr-un bol micut cu zaharul si le amestecati pana se dizolva complet drojdia.
Intr-un vas cerneti faina, presarati sare.
Adaugati drojdia dizolvata, iaurtul, incepeti si framantati.
Turnati apa treptat, framantati pana obtineti un aluat omogen si usor lipicios.
La final puneti uleiul si mai framantati cat sa se incorporeze.
Acoperiti aluatul si il lasati sa dospeasca, pana isi dubleaza volumul.
Scoateti untul de la frigider, il impartiti cat este rece in 3 parti egale, il lasati la temperatura camerei.
Dupa ce aluatul a crescut, il impartiti in 3 bucati egale.
Presarati faina pe masa de lucru, luati prima bucata de aluat, o intindeti cu sucitorul intr-o foaie nu foarte subtire.
O ungeti cu o parte de unt, presarati mix de seminte, seminte de in, apasati putin cu mana.
Rulati bine.
Procedati la fel si cu celelalte doua bucati de aluat.
Impletiti cele 3 suluri obtinute, asezati painea intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
O lasati cam 20 de minute sa creasca, amestecati galbenusul cu laptele, iar cu un penson ungeti painea cu acest amestec.
Introduceti painea in cuptorul incins, la 170 de grade, pana painea se rumeneste, cam 30-35 de minute.
Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se racoreasca putin, apoi serviti.
Eu nu am mai rezistat si dupa nici 10 minute am si taiat din ea, ca prea bine mirosea 😁😁
Pofta buna!