Daca tot vine sezonul cald, ma axez mai mult pe dulciuri rapide si delicioase! Deserturile la pahar sunt printre preferatele mele, se pot face in fel si fel de combinatii, sunt grozave asa individuale si nu le refuza nimeni! Si daca sunt putin reci, atunci merg de minune!
Ingrediente:
Pentru pandispan:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 50 gr unt topit
- zeama de la jumatate de lamaie
- coaja rasa de la o lamaie
- 5 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
In plus:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 250 gr iaurt grecesc
- 2 linguri zahar pudra
- 1 lingurita vanilie
- 1 borcan dulceata de merisoare Din Eden
- sirop de soc Din Eden
Mod de preparare:
Pandispanul:
Separati ouale.
Mixati albusurile spuma cu un praf de sare.
Adaugati zaharul treptat, mixati pana obtineti o bezea ferma si lucioasa.
Puneti galbenusurile si untul topit, mixati.
Adaugati zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, praful de copt si mai mixati cateva secunde.
Faina cernuta o incoporati, amestecand cu o paleta de silicon.
Tapetati cu hartie de copt o tava de 12/25 cm.
Turnati compozitia in tava, o nivelati si o trantiti de 2-3 ori de masa, usor, pentru a scoate bulele de aer.
Introduceti pandispanul in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 35 de minute.
Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoateti din cuptor.
Il lasati sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, il feliati, apoi il taiati cuburi.
Smantana rece o mixati 2-3 minute la viteza mare.
Adaugati iaurtul, zaharul pudra si vanilia, mixati pana obtineti o crema spumoasa.
Intr-un bol mic puneti sirop de soc, 2 linguri zeama de lamaie si 4-5 linguri apa rece. Amestecati.
Puneti in cupe de sticla cuburi de pandispan, le insiropati cu siropul de soc.
Puneti o lingura plina de crema, o nivelati usor. Din loc in loc puneti dulceata de merisoare.
Asezati iar cuburi de pandispan, insiropati, crema si iar dulceata.
Le decorati cu frunze de menta.
Le dati la rece 30 de mine, o ora, apoi puteti servi.
Va ies 7 cupe cu desert!
Sa aveti pofta!