vineri, 17 februarie 2012

Chec cu visine si ciocolata

Ingrediente:
  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana si jumatate lapte
  • 1 sfert de cana ulei
  • 1 lingura unt
  • 1 praf de copt
  • coaja de portocala rasa
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura cacao
  • circa 2 cani faina
  • 1 borcan mic cu visine fara samburi
  • 5-6 patratele ciocolata amaruie 
Mod de preparare:
Punem untul si il topim, apoi il lasam sa se racoreasca.
Separam ouale .
Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana devina ca o bezea.
Incorporam galbenusurile, apoi untul topit si uleiul.
Punem laptele, iar dupa esenta si coaja rasa de portocala.
Amestecam putina faina cu praful de copt si incepem sa le punem treptat in compozitia de oua.
Mai adaugam faina pana ajungem la consistenta dorita.
Ungem 2 tavi cu unt.
Turnam 3/4 din compozitie in cele doua tavi, iar un sfert o amestecam cu cacaoa.
Punem deasupra compozitia cu cacao si amestecam putin cele doua compozitii cu o coada de lingura.
Ciocolata o rupem bucatele si o punem rasfirat.

 Visinele scurse de zeama le asezam deasupra checurilor.
Dam tavile in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam checurile acolo pana sunt bine patrunse (facem testul cu scobitoarea).
Cand sunt gata, le scoatem si le lasam sa se racoreasca, apoi servim.