luni, 9 septembrie 2019

Rulada cu crema de mure si afine

La rulada cu crema inainte, nu? In plus, are si ceva ciocolata...Doar nu refuzati asa bunatate! Mmm, haideti repede, cititi reteta si faceti si voi, pregatiti si o cafea spumoasa, apoi va rasfatati, pentru ca meritati!

Ingrediente:
  • 6 oua (5 daca sunt mai mari)
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • o lingurita vanilie
  • un praf de sare
Pentru crema de mure cu afine:
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr mure
  • 100 gr afine
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri rase amidon
  • 3 linguri nutella
  • 60 gr ciocolata 50% cacao
  • 3 linguri lapte
  • decoratiuni
Mod de preparare:
Blatul:
Albusurile le mixati spuma, apoi incorporati zaharul treptat, mixand continuu pana se topeste.
Intr-un bol amestecati galbenusurile cu sarea si uleiul.
Le adaugati peste albusuri, mixati usor. Acum puneti si vanilia.
Cerneti faina impreuna cu praful de copt, le incorporati in compozitia de oua cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.
Tapetati o tava mare cu hartie de copt, turnati compozitia de blat si o nivelati.
Introduceti blatul in cuptorul incins, pentru 10-12 minute.
Cand este gata, il scoateti din cuptor.
Il desprindeti de hartia de copt cat este fierbinte, il rulati.
Blatul rulat il puneti intr-un prosop curat de bucatarie si il rulati si pe acesta, sa stea blatul cat mai strans.
Crema de mure cu afine:
Murele le dati in blender.
Le treceti prin sita, pentru a indeparta semintele.
Afinele le faceti piure in blender.
Amestecati piureul de mure fara seminte cu cel de afine, intr-o cratita.
Adaugati zaharul si trasferati cratita pe foc.
Amestecati, lasati sa fiarba pana zaharul se dizolva complet.
Amidonul il dizolvati cu 2-3 linguri de apa rece, il turnati in cratita.
Amestecati continuu pana se ingroasa ca un jeleul.
Il luati de pe foc, il acoperiti cu folie si il dati la rece.
Frisca lichida rece o mixati pana prinde putin volum, dar sa nu fie mixata de tot.
Adaugati jeleul de mure cu afine rece, mai mixati putin, pana sunt incorporate. 
Desfaceti blatul rece.
Puneti nutella si o intindeti pe tot blatul.
Puneti crema de fructe, o nivelati.
Rulati cat mai strans rulada, apoi o inveliti in folie alimentara si o dati 2-3 ore la rece.
Ciocolata impreuna cu laptele le topiti pe baie de aburi.
Scoateti rulada de la rece, indepartati folia.
Puneti ciocolata topita deasupra, apoi o decorati.
O mai dati la rece 30 de minute, apoi o portionati si serviti.
Pofta buna!