Aluat:
- 100 gr margarina la pachet
- 1 ou
- 1/2 pahar zahar
- 1 pahar faina
- 1/2 pahar lapte
- 1 praf copt
- coaja rasa de lamaie
- 2 pliculete zahar vanilat
- 2 linguri cacao
- 500 gr braza de vaci
- 3 oua
- 1 pahar zahar
- 1 esenta rom
- coaja rasa de lamaie
- 2 linguri faina
Aluatul:
Intr-un bol batem spuma margarina cu zaharul si oul.
Adaugam laptele, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in compozitia de mai sus.
La final se pune cacaoa.
Umplutura:
Sfaramam branza cu mainile si o punem intr-un bol.
Separam ouale.
Galbenusurile le batem spuma impreuna cu zaharul.
Albusurile le batem pana se intaresc si nu mai curg din vas.
Adaugam galbenusurile peste branza si amestecam bine.
Aromatizam cu coaja rasa de lamaie si esenta de rom.
Punem si faina, iar la final albusurile spuma, pe care le incorporam usor cu o paleta.
Ungem o tava nu foarte mare cu unt si tapetam cu hartie de copt.
Turnam 3/4 din compozitia de aluat, apoi cu o lingura punem branza fara sa o presam.
Deasupra punem restul de aluat.
Dam tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Facem testul cu scobitoarea si cand este coapta o scoatem si o lasam sa se raceasca.
Se poate face si o glazura de ciocolata deasupra sau poate fi servita simpla sau presarata cu putina nuca de cocos.
Daca doriti sa va iese mai inalta sau sa faceti mai multa, atunci dublati cantitatile.
Pofta buna!