miercuri, 26 noiembrie 2014

Ciuperci umplute cu carne tocata si legume

Ciupercute umplute am adus astazi pentru voi, delicioase, apetisante si la indemana oricui!

Ingrediente:
  • 13-14 ciuperci mai mari
  • 250 gr carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 1/2 ardei kapia
  • 3 crengute marar verde
  • 2 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura rasa pasta de tomate
  • 3-4 linguri cascaval ras
Mod de preparare:
Spalam ciupercile, indepartam cozile, le lasam la scurs cu gura in jos pe un prosop curat, apoi le presaram cu sare.
Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete mici.
Ardeiul kapia il taiem bucatele, iar cozile ciupercilor le tocam.
Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam legumele si le innabusim 3-4 minute.
Incorporam carnea tocata, amestecam bine sa nu se formeze cocoloase, apoi turnam 1/2 cana cu apa.
Condimentam cu sare, piper si lasam sa scada la foc potrivit.
Cand este gata, punem pasta de tomate, mai lasam 1 minut pe foc, apoi tragem tigaia deoparte, adaugam mararul si patrunjelul verde, tocate marunt.

Tapetam cu hartie de copt o tava, asezam ciupercile si cu o lingurita punem umplutura.
Deasupra presaram cascaval ras.

Introducem ciupercutele in cuptorul incins. Reglam o temperatura potrivita si le lasam pana se rumenesc deasupra, dar totodata incercam si ciupercile cu o fruculita sa vedem daca sunt bine patrunse.

Le scoatem cand sunt gata, le lasam putin la racorit si sunt gata de servit! Sa aveti pofta!