Ingrediente:
- 13-14 ciuperci mai mari
- 250 gr carne tocata amestec
- 1 ceapa
- 1 morcov mic
- 1/2 ardei kapia
- 3 crengute marar verde
- 2 crengute patrunjel verde
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- 1 lingura rasa pasta de tomate
- 3-4 linguri cascaval ras
Spalam ciupercile, indepartam cozile, le lasam la scurs cu gura in jos pe un prosop curat, apoi le presaram cu sare.
Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete mici.
Ardeiul kapia il taiem bucatele, iar cozile ciupercilor le tocam.
Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam legumele si le innabusim 3-4 minute.
Incorporam carnea tocata, amestecam bine sa nu se formeze cocoloase, apoi turnam 1/2 cana cu apa.
Condimentam cu sare, piper si lasam sa scada la foc potrivit.
Cand este gata, punem pasta de tomate, mai lasam 1 minut pe foc, apoi tragem tigaia deoparte, adaugam mararul si patrunjelul verde, tocate marunt.
Tapetam cu hartie de copt o tava, asezam ciupercile si cu o lingurita punem umplutura.
Deasupra presaram cascaval ras.
Introducem ciupercutele in cuptorul incins. Reglam o temperatura potrivita si le lasam pana se rumenesc deasupra, dar totodata incercam si ciupercile cu o fruculita sa vedem daca sunt bine patrunse.
Le scoatem cand sunt gata, le lasam putin la racorit si sunt gata de servit! Sa aveti pofta!