sâmbătă, 28 martie 2015

Negresa cu branza de vaci

Am vazut aceasta prajitura la Gaby si pot sa zic ca m-a cucerit din prima. Simteam ca este pe gustul meu, al celor din familie, simteam ca o sa ne placa mult de tot si nu m-am inselat. Puteti sa o pregatiti si de Paste daca nu va place pasca.

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 5 oua
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 30 ml lapte
  • 1 lingura cacao
  • 180 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite esenta de rom

Crema:
  • 500 gr branza de vaci mai uscata( a mea a fost putin mai cremoasa)
  • 1 ou
  • 1 lingura gris (sau faina alba)
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de portocala
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Blatul:
Rupem ciocolata bucatele, o punem intr-un ibric cu laptele, cacaoa, pana se topeste ciocolata. Luam ibricul de pe foc, lasam sa se raceasca.
Untul il mixam spuma cu zaharul.
Punem amestecul de ciocolata rece peste unt, apoi ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare.
La final adaugam esenta de rom, praful de copt si faina treptat.

Crema:
Amestecam branza cu oul si zaharul.
Adaugam grisul si coaja rasa de portocala, amestecand bine de tot.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentrul de 26 cm (merge si o tava putin mai mare, ca iese blatul cam inalt).
Turnam compozitia de blat, apoi cu o lingura punem branza deasupra.
Cu o furculita amestecati putin cele doua compozitii, dar usor, eu le-am amestecat prea mult :D

Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si o lasam pana este bine coapta, facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar si servim!