marți, 27 februarie 2018

Tocanita cu ardei copti si linte

In aceasta perioada, imi place ca sa "profit", daca pot sa zic asa, de produsele din camara, ca doar nu am muncit degeaba in toamna. Combinand cateva ingrediente, am obtinut o tocanita super buna, ce poate fi servita asa de cei care tin post sau poate fi garnitura de langa o bucatica de carne.

Ingrediente:
  • 2 cepe potrivite
  • 1 borcan de 800 gr cu ardei copti
  • 1 cutie linte (eu am folosit de la Sun Food)
  • 1/2 cutie rosii decojite in suc propriu
  • 3 linguri orez
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 2 catei de usturoi (doar daca va place)
Mod de preparare:
Ceapa curatata, o tocati marunt.
Ardeii curatati de cotor si seminte, ii taiati fasii, pastrati si zeama.
Lintea o scurgeti de zeama, o clatiti sub un jet de apa.
Rosiile decojite le tocati, iar orezul il spalati.
Incingeti uleiul intr-o cratita, puneti ceapa.
O innabusiti 2-3 minute, apoi turnati circa 300 ml de apa.
Acoperiti cratita si fierbeti ceapa 10 minute.
Dupa acest timp, adaugati ardeii cu tot cu zeama, lintea, rosiile si orezul.

Amestecati bine, presarati sare si piper.
Lasati sa fiarba la foc potrivit si acoperiti tocanita.
Amestecati din cand in cand, ca sa nu se prinda de fundul oalei.
Daca mai este nevoie de apa, mai adaugati, dar fierbinte.
Cand orezul este patruns, iar tocanita are consistenta cremoasa, pisati usturoiul si il puneti peste.

Amestecati, trageti cratita de pe foc si lasati-o 10 minute acoperita, apoi serviti! 
Puteti presara verdeata deasupra, asta este dupa preferinte!
Pofta buna!