joi, 23 februarie 2023

Lipie cu spanac, ton si oua la cuptor

 
Daca va doriti sa pregatiti ceva rapid, super bun, dar care sa aiba peste si oua, cu siguranta aceasta este reteta potrivita. Cum aveam toate ingredientele necesare in frigider, m-am gandit sa le pregatesc ceva bun alor mei, mai ales ca, stiam ca va fi pe placul lor (pentru ca le cam cunosc gusturile acum). Am combinat, am dat la cuptor si in 20 de minute a fost gata. Mic dejun, pranz sau cina? Merge in orice moment al zilei, cel putin la noi asa este. 

Ingrediente:

  • 2 lipii (cumparate sau pregatite de voi)
  • 100 gr baby spanac
  • 2 cutii cu ton in sos de rosii de 80 gr fiecare
  • 6 oua
  • 120 gr cascaval
  • 1/2 ardei rosu
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Spalati spanacul si puneti cate putin intre mai multe servetele, pentru a-l usca cat mai bine.
Desfaceti tonul, il scurgeti bine de ulei.
Cascavalul il dati pe razatoarea mare.
Ardeiul rosu il taiati cubulete.
Asezati lipiile, fiecare in cate o tava rotunda, de preferat tava sa fie mai mica decat lipia.
Puneti pe fiecare jumatate din spanac, apoi puneti cate o cutie de ton, din loc in loc.
Presarati cascavalul ras, jumatate de cantitate in fiecare tava.
Faceti trei gauri printre ingrediente, spargeti cate un ou in fiecare gaura.
Presarati bucatile de ardei rosu.
Deasupra condimentati cu sare si piper.
Introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 20 de minute.
Dupa acest timp le scoateti din cuptor, le lasati putin sa se racoreasca si serviti.
Si uite ce rapid obtineti o masa super gustoasa!
Pofta buna!